Leuke dingen om te doen in de meivakantie

Leuke dingen om te doen in de meivakantie

Ga lekker - naar buiten!

Op zoek naar leuke dingen om te doen in de meivakantie? Wij zetten wat leuke dingen op een rijtje die je met het gezin, je partner of andere vriend(in) kunt doen. 

Naar het terras

Het mag weer! In de meivakantie halen we afgelopen maanden eens even goed in door lekker te borrelen en een hapje te eten bij je favoriete Bredase kroeg, restaurant of lunchcafé. Neem ook eens een kijkje bij onze tips voor kindvriendelijke restaurants. Even geen plek op het terras? Plof neer in het gras op een van deze leuke picknickplekken.

Buitengenieter

Maak een heerlijke avondwandeling door een van de prachtige natuurgebieden in of rondom Breda. Geniet van de ondergaande zon en ontdek al het moois wat Breda te bieden heeft! Bekijk hier allerlei tips voor buitengenieters

Tip: maak je eigen route via deze handige tool!

Te doen in Breda

Van 13 tot en met 16 mei kijk je (digitaal) naar het Breda Jazz Festival! Er worden live optredens uit binnen- en buitenland uitgezonden en vaste programmaonderdelen als de opening met de Paarse Heide, de Duo Special en het gospelconcert krijgen natuurlijk ook plek in het online programma. 

Een leuke afsluiter van de meivakantie is Het Smakenrad! Vanaf 15 mei staat het 50 meter hoge reuzenrad in Breda. De gondels zijn omgetoverd tot sfeervolle privérestaurants. Ga jij voor ontbijt, lunch, high tea of diner? Kijk hier voor meer informatie en reserveren

 

SummerviBes Springbreak

Van 1 tot en met 8 mei is er weer een nieuwe editie van SummerviBes onder de naam Springbreak Breda. Ook deze keer met veel leuke activiteiten voor jeugd en jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Het programma bestaat uit sport en bewegen, waaronder het populaire suppen. Liever creatief bezig? Doe mee aan een workshop graffiti spuiten!

De activiteiten vinden zowel stadsbreed als in de wijk plaats. Het programma is samengesteld met de maatschappelijke partners Breda Actief, Grote Broer Grote Zus, Nieuwe Veste en Surplus.

Fietsroute langs minibiebs

Een minibieb, ook wel buurtbieb of minibibliotheek genoemd, werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. In Breda vind je heel wat minibiebs, zowel grote boekenkasten als kleine plankjes bij iemand in de tuin. Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen (zwerf)boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus. 

De minibiebs zijn erg divers en zijn er voor alle leeftijden. Dus heb jij nog een oud boek achter in de kast staan? Stap op je fiets, breng ze naar een van de minibiebs en verras er iemand anders mee!

Natuurlijk is het ook leuk om met je kids een ronde door Breda te fietsen en zoveel minibiebs te spotten als je kunt!

Spelen en wandelen in het bos

In Speelbos Boeverijen in het Mastbos kunnen kinderen heerlijk ravotten. Ze kunnen er in bomen klimmen, hutten bouwen, kliederen met water of zand en nog veel meer. Vanuit het Mastbos kun je een lekker drankje en wat lekkers halen bij de Kogelvanger, de Zeven Heuveltjes of Dennenlucht.  Tip: Maak een feestje van je wandeling en bestel bij Dennenlucht een lekkere knapzak!  

Het Brakkenbos is ook een plek om lekker in de natuur te spelen. Het Speelbos is te vinden door bij de Asterdhoeve (Rietdijk 6 te Breda) het Beemdenbospad in te gaan. 

Liever dichter bij huis spelen? Bekijk hier de voor jou dichtsbijzijnde speeltuin!

 

© Michel Kieviets

Chassé Thuis

Laat je inspireren door de klassieke klanken van Bach of geniet van de familievoorstelling van Maas theater en dans. Met Chassé Thuis blijft het theater cultuur brengen! Maar dan lekker vanaf je eigen bank. Het Chassé Theater heeft een speciaal aanbod samengesteld voor de hele familie. Denk aan Jesus Christ Superstar, een Spring Special van het Nationale Ballet of de kindervoorstelling Eitje. Bekijk hier alle tips.

Ga op zoek naar de 'Grote Vijf'

Ga op safari in eigen land en ontdek de ‘Grote Vijf’ van Brabant: edelhert, ree, bever, wild zwijn en de vos. Grote kans dat je de vos en de bever al tegenkomt in de Biesbosch! De bever is het icoon van dit Nationaal Park. Er leven er wel meer dan 300 in deze omgeving. Sinds 2017 leven er weer edelherten in Nederland in het Groene Woud (tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven). De ree kun je al spotten in het Mastbos in Breda. Wees heel stil, misschien komt er dan wel eentje voorbij! 

Een nachtje weg

Ben je even toe aan een andere omgeving? Neem je kinderen mee naar een van deze bijzondere plekken om te overnachten. Vanuit de locaties kun je op een leuke manier de regio verkennen. Slaap bijvoorbeeld in een boomhut: plezier gegarandeerd!

Buiten sporten

Ga lekker samen sporten in de buitenlucht! Skeeler een leuke route of ga naar het skatepark. Je ontdekt het allemaal tussen deze lijst met buitensporten. Heb je het nieuwe skatepark in de Haagse Beemden al gezien? 

Blind Walls Gallery

Op zoek naar de gaafste muurschilderingen van de Blind Walls Gallery samen met de kids? Breda is een groot openluchtmuseum waar je op eigen houtje langs alle schilderingen kunt lopen. Vergeet je telefoon niet mee te nemen om kekke foto’s te maken! 

Tip: Toeractief maakte een wandeling van 6,5 kilometer door (met name) het centrum van Breda, met streetart als verbindend thema. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende speeltuinen, deze combinatie maakt het voor kinderen extra leuk! Meer info.

Alle muren gehad en kun je er geen genoeg van krijgen? Wandel ook eens deze kunstroute van 3,6 km door het centrum van Breda!

© Floris Oosterveld

Op bezoek bij de boer

Even een frisse neus halen bij de boer. In en om Breda vind je een heleboel boerderijwinkels met heerlijke streekproducten. Stap met je gezin op de fiets en haal wat lekkers in één van de winkels. Een leuk uitje én wat lekkers voor 's avonds op de bank: twee vliegen in één klap!

Ontdekkingstocht

Bekijk onze pagina met allerlei speurtochten in Breda eens. Er komen geregeld nieuwe speurtochten bij! Ga bijvoorbeeld op Verhaalvontuur: een interactieve speurtocht voor het hele gezin!

En ken jij de Geocache app al? In de gratis app vind je een kaart van de omgeving met daarop een aantal markeringen. Elke markering is een schat en dus een cache! Deze kun je vinden door met de telefoon in de hand op zoek te gaan.

Sommige geocaches zijn speciaal voor kinderen, makkelijk te vinden en echte schatten!  De caches in de app hebben allemaal een omschrijving en een moeilijkheidsgraad. Vlakbij het Smokkelaartje aan de Smokkelroute zijn een aantal leuke kidscaches te vinden. Verder verklappen we niet te veel, want het is veel leuker om zelf op zoek te gaan!

 

Waterpret

Heb je Breda al eens vanaf het water bekeken? Het geeft een hele andere kijk op de stad! Genietend van het zonnetje ontdek je Breda vanaf je sloep, kano of ander bootje. Voor de actievelingen zijn er ook suppen te huur in Breda! Ook leuk: waterfietsen

Bekijk hier tips om in, op of aan het water vakantie te vieren in Breda. 

Tip: Houd de UIT- en THUISagenda in de gaten voor alles wat er te doen is in Breda!

Zelf een leuke tip die je graag wil delen met anderen? Stuur een mail naar marketing@bredamarketing.nl met een korte omschrijven en eventueel een foto.

Breda voor kinderen

Tips van locals

Actief en vermaak