Lente in Breda

Lente in Breda

Lente - in zicht

De dagen worden alweer wat langer, de lucht is vaker blauw en de eerste paarse krokussen komen op in het Valkenberg Park. Breda wordt nóg groener! Niet zo gek, want 21 maart start de lente! Breda is in het zonlicht misschien nóg wel mooier. Hoog tijd dus om iets leuks te ondernemen in onze mooie stad! Wij zetten de leukste activiteiten voor dit seizoen op een rij. 

Picknicken

Gevulde picknickmand, kleedje mee en hup naar je favoriete plek in Breda! Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken in onze groene stad. Kies daarom een ander park als het ergens te druk wordt. Kijk hier voor alle leuke picknickplekken.

Shoppen

Ga naar je favoeriets boetiek en shop een nieuwe lente-outfit bij elkaar of koop wat fleurige planten om de lente in huis te halen. Of koop een goed boek bij een Bredase boekhandel en plof ermee neer in de zon op je tuinterras. 

Wandelen maar

Uitgekeken op je dagelijkse wandelronde? Kies dan eens een andere route! Wandel bijvoorbeeld langs muurschilderingen van de Blind Walls Gallery of struin door de sfeergebieden van Breda. Op zoek naar de echte verborgen parels? Neem dan een kijkje bij deze geheime wandeltips van de boswachter. Onderweg geniet je van de prachtige bloesem!

Tip: maak een stadswandeling en haal onderweg een lekkere coffee to go!

Wildplukken

Pluk je eigen maaltijd bij elkaar! In en om Breda vind je een aantal mooie plukroutes- en tuinen om een lekkere dag buiten te zijn. 's Avonds leef je je uit in de keuken met de (h)eerlijke ingrediënten die je verzameld hebt!

Ook leuk: je eigen moestuin(tje) beginnen!

© 't Hart van Breda

Terrassen

Terrassen? We hebben het gemist! Geniet van het mooie weer op één van de vele tuinterrassen in Breda.

Liever in je eigen achtertuin of op je balkon?! Inmiddels biedt een groot aantal horecagelegenheden in Breda hun lekkers ook aan voor thuis. Bestel een borrelplank met wat drankjes en haal het op of laat het bezorgen bij jou thuis. Proost!

Fotograferen

Breda + zon = perfect om foto's te maken! Doe een fotoshoot bij één van de Blind Walls of schiet wat plaatjes bij de Instagram hotspots in de stad. Uiteraard zijn het Mastbos en het Markdal ook hele fotogenieke locaties. Vergeet #welkominbreda niet te taggen op je social media!

Kinderboerderij

Leuk voor kinderen, maar eigenlijk voor iedereen! Ga naar de kinderboerderij. Maak er een wandelingetje, voer en aai de dieren en help eventueel een handje mee. 

Leuke (kinder)boerderijen in Breda zijn Parkhoeve Breda Noord, Kinderboerderij de Sik, Kinderboerderij de Zandberg en natuurlijk Boerderij Wolfslaar. Welke is jouw favoriet?

Fietsen

Toe aan een rondje trappen? Wij zetten een aantal originele routes voor je op een rij:

Nog meer inspiratie nodig? Kijk hier voor nog meer fietsroutes

Bootje varen

Oké, misschien is het hier nog iets te vroeg voor in de lente, maar er komt vast wel één hele warme dag! Water is altijd al erg belangrijk geweest in Breda. Vanaf het water krijg je dan ook een heel ander beeld van de stad. Kijk tussen deze fijne vaarroutes en mis niks van de omgeving. 

Buiten sporten

Geniet van de prachtige natuur in Breda, terwijl je ook nog eens sportief bezig bent! Want ook als je bent uitgekeken op je wekelijkse hardlooprondje zijn er genoeg andere buitensporten. Neem eens een kijkje tussen onze alternatieven

© Jan Korebrits

Bucketlist Breda

Wat wil jij altijd al doen in Breda? Stel je eigen bucketlist samen met activiteiten die je zeker nog eens wil doen of hotspots die je nog eens wil bezoeken. Om je een handje op weg te helpen hebben wij er al twee voor je samengesteld. De Buitengenieter Bucketlist is speciaal voor, de naam zegt het al, buitengenieters! En de Cultuursnuiver Bucketlist is voor degene die Breda als culturele stad willen ontdekken! Een echte Bredase bourgondiër? Dan is de Fijnproever Bucketlist iets voor jou!

Overnachten in de natuur

Wat is er lekkerder dan slapen in je tentje midden in de natuur? Niets natuurlijk! Stiekem verlangen we allemaal al naar vakantie, zodra de eerste zonnestralen doorkomen. Het is extra leuk als je in een bijzonder verblijf overnacht. Veel van deze verblijven zijn ook nog eens duurzaam, omdat ze midden in het bos liggen of omdat het verblijf simpelweg zo klein is dat er weinig luxe faciliteiten zijn. Lekker dichtbij huis blijven? Dat kan natuurlijk ook met een staycation!

© Unsplash

Speurtochten

Breda kent een aantal leuke speurtochten om zowel met als zonder kinderen te ondernemen. Ga op een leerzame manier op ontdekkingstocht! 

Tip: haal onderweg een lekker ijsje bij een van de ijssalons in Breda!

Bredase bollen

Word jij in de lente ook zo blij van al die Bredase bollenveldjes? Op de ene plek met felle, uitbundige kleuren en een straat verder juist in zachte pasteltinten. Ieder jaar komen er meer van deze Keukenhofwaardige bloembedden bij.

Wij wilden daar wel wat meer over weten en spraken met Anton Lips, de man achter de Bredase bollenvelden. Lees hier hoe Breda het voorjaar viert!

Tips van locals

Buitengenieter

Verken de regio