Tips van de locals van Breda

    Niemand kent Breda beter dan de locals. Zij weten vaak het beste waar je dat onontdekte plekje in de natuur vindt of welk restaurant je zeker niet kunt missen tijdens je bezoek. Wij vroegen een aantal lokale ondernemers naar de geheime tips die zij hun gasten áltijd meegeven.

    Verborgen parels

    In de buurt van Terheijden ligt de Linie van het Munnikenhof. Dit is een vredig stukje van de Zuiderwaterlinie waar nooit gevochten is. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen. 

    Aan de zuidkant van Breda, vind je het verscholen natuur- en recreatiegebied ’t Zand bij Alphen met een heerlijke zwemplas. Het grenst aan de Chaamse bossen waar talloze wandel- en fietsroutes je leiden langs de mooiste plekken. 

    Duurzame plekken

    Het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert vangt inheemse vogels en zoogdieren op. Wandel langs de vogelverblijven in de natuureducatieve tuin of breng een bezoekje aan de natuurwinkel. Je kunt hier ook, op afspraak, een rondleiding of workshop boeken met een groep. Meer fan van paarden? Ga paardrijden bij Het Fjordenpaard en maak een bosrit op de rug van het paard!

    Een relatief onbekende plek in Breda is het Haveneiland: urban, industrieel en hip. Hier vind je het stadsstrand Belcrum Beach waar je met een drankje van (live) muziek kunt genieten. Bij Pier15 kun je skateboarden, STEK is een gebied met kunstenaars en ondernemers en heeft hippe foodplekken.

    Eten en drinken

    Smaken verschillen, maar volgens locals is er toch echt aan aantal heerlijke eetgelegenheden waar je moet zijn geweest. Haal ’s morgens een lekker bakje koffie, ontbijt of lunch bij Sip First, plof ’s middags neer op het terras op de Ginnekenmarkt en ga ’s avonds lekker eten bij Porta Sud, Rodeo of Restaurant Red Apple.

    In Teteringen haal je bij De Jong Deli heerlijke (streek)producten in de vorm van brood en banket, ontbijt, lunch en maaltijden. Of bestel je producten van jouw favoriete, lokale speciaalzaak bij De Vers Mannen. Zij bezorgen onder andere producten van de bakker, slager, visboer en groenteboer zo bij jou thuis! In Terheijden vind je Restaurant De Buren.

    Op een unieke locatie aan het Houtse Meer ligt Restaurant het Houtse Meer. Stap hier tijdens je fietsronde zeker eens af voor een wandeling rondom het meer. Hier in de buurt kun je ook eten bij het kindvriendelijke Pannenkoekenhuis Koeckers. In Alphen vind je het beste Indonesische restaurant van Brabant en omstreken: Bunga Melati. Een lokale tip voor als je in Zundert bent, is om te eten Bij De Nonnen

    Bijzondere activiteiten

    Op de fiets naar België? Het kan vanaf Breda! Ga vanaf de Duivelsbruglaan in ‘t Ginneken het fietspad langs de rivier de Mark op en fiets naar het zuiden. Dit mooie pad loopt tot in België. Neem je in plaats van dit fietspad de Galderseweg dan komt je langs het prachtige Kasteeltje Bouvigne. 

    In Zundert staat een levend kunstcentrum op de geboortegrond van beroemd kunstenaar Vincent van Gogh. Het Vincent van GoghHuis vertelt op een interactieve manier verhalen over het leven en werk van Vincent van Gogh. 

    Vaar in de zomer een heerlijk rondje op de Singels van Breda. Of kies een andere fijne vaarroute uit rondom Breda.

    Ook leuk in Breda