Een stukje Frankrijk - in Breda

Bonjour! Ben je op zoek naar een goed Frans restaurant in Breda? Wij zetten de leukste Franse restaurants voor je op een rij. Vive la France!

Bleue Bar Bistro

Bleue Bar Bistro serveert de moderne, Franse keuken. Herkenbare gerechten, eigentijds uitgevoerd. Met een a la carte kaart, maar ook 3 of 4 gangenkeuzemenu's. Vraag ook naar de uitgebreide wijnkaart. Behalve Franse klassiekers gaat Bleue Bar Bistro voor meer diversiteit, meer keuze in druiven en smaken. Als dessert neem je hier natuurlijk een lekkere crêpe!

Grote Markt 5

Bardot

Waan je in Parijs! Bij Bardot geniet je van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat van alles wat kenmerkend is voor een Franse brasserie. Of je nu binnen of buiten op het zonnige verwarmde terras plaats neemt, overal ademt het een typisch Franse sfeer. Van verse oesters, gegratineerde escargots en steak tartaar tot de originele bouillabaisse uit Marseille.

Naast de brasserie, bestaat Bardot uit een bistro en wijnbar. A bientôt à Bardot!

Van Coothplein 12

De Dillenburg

De Dillenburg heeft geen standaard menukaart, maar meerdere kleine gerechtjes om de gehele dag door te bestellen, proeven en delen. Bij De Dillenburg voeren vis, schaal- en schelpdieren de boventoon, waarbij de keuken Frans - Internationaal georiënteerd is.

Informeel borrelen, zakelijke lunch, gezinsuitje of dineren? Het kan allemaal!

Dillenburgstraat 78

Cafe Noir

Het elegante van Parijs en de gezelligheid van Breda. Dat is Cafe Noir. Een café waar je makkelijk binnenloopt voor een goede bak koffie of een lekkere borrel, waar je kunt lunchen, maar waar je ook heerlijk een hapje kunt eten. Cafe Noir heeft de allure van een cafe in hartje Parijs, maar met de huiselijkheid van Breda. 

Ginnekenweg 3

 

Wijnbar en restaurant Pinot

Met uitzicht op de Grote Kerk geniet je bij wijnbar en restaurant Pinot van een wisselend verrassingsmenu van 4, 5 of 6 gangen. Goede wijn-spijscombinaties zijn daarbij het uitgangspunt. In de middag of vooravond kun je bij Pinot ook terecht voor een 'high wine'. Neem ook een kijkje in de wijnkelder La Pinotheque! Hier worden maandelijks proeverijen en wijncursussen gegeven.

Grote Markt 46

Chocolat

De keuken van Chocolat, onder leiding van eigenaar en chef-kok Dorus Clement, combineert de Internationale keuken met Franse en Oosterse invloeden. Geniet van diverse lunchgerechten of een lunchmenu en in de avond van een culinair diner met het 4- tot 7-gangen Gastro-menu. 

Geniet van champagne, wijnen en spirits. Met uitzicht op de Grote Kerk of in de binnentuin op het prachtige pleintje van ‘t Sas is het plaatje compleet.

Torenstraat 9A

Mr. Moos

Mr. Moos is een bar & bistro met een Engelse uitstraling en een Frans 'sausje'. Mr. Moos heeft een gezellige bar met een speciaal geselecteerde cocktailkaart. Op de menukaart staan veel good old classics, zoals franse uiensoep en coquilles.

Grote Markt 40

Restaurant Ruitersbosch

Een eindje buiten het centrum van Breda vind je Restaurant Ruitersbosch. Een Frans georiënteerde keuken met invloeden uit ons eigen land en het zuiden van Europa. De menukaart wisselt ieder seizoen en staat in het teken van ambachtelijkheid, zoals het bereiden van eigen soepen, sauzen en patisserie. 

Ruitersbosch staat ook voor fine wining. De sommelier verzorgt passende wijnen bij jouw gerecht!

Dr. Batenburglaan 111

Restaurant 't Jagthuijs

In Ulvenhout kun je voor een heerlijk Frans diner terecht bij Restaurant 't Jagthuijs. Er wordt alleen gewerkt met seizoensproducten en werkelijk alles wordt in eigen keuken bereid met daarbij altijd respect voor de klassieke Franse keuken. Van klassiekers tot creatieve menu's, er is hier voor ieder wat wils!

Dorpstraat 3, Ulvenhout

Restaurant Zuyd

Aan de mooie Ginnekenweg vind je Restaurant Zuyd. Hier wordt álles huisgemaakt. Het chique restaurant tovert de meest creatieve en verfijnde gerechten voor je op tafel. De stijl van koken is in de basis Frans, maar dan met veel wereldse invloeden. Je kunt er lunchen of dineren aan de hand van een verrassingsmenu. 

Ginnekenweg 35

Boswachter Liesbosch

Op een prachtige locatie in het eeuwenoude Liesbos vind je Restaurant Boswachter Liesbosch. Je geniet er van Franse gerechten die ieder seizoen wisselen. In de zomer vertoef je heerlijk in de tuin en in de winter kruip je gezellig bij de open haard. Je kunt hier lunchen of dineren en ook voor grote groepen is Boswachter Liesbosch een goede uitvalsbasis.

Nieuwe Dreef 4

Hier vind je deze Franse restaurants

Meer tips