Bredaas' cultuuraanbod bij jou thuis

Bredaas' cultuuraanbod bij jou thuis

Thuis - cultuur snuiven

We kunnen weer cultuursnuiven! De deuren van culturele instellingen zijn inmiddels weer geopend. Blijf je liever nog even weg van de drukte? Ook online is er genoeg cultureel aanbod. Op deze manier maken zij het voor cultuurliefhebbers mogelijk om toch creatief bezig te zijn. Wij verzamelden een greep uit het moois wat Breda te bieden heeft, waarvan je ook nu nog kunt genieten.

Blind Walls Gallery

Als je toe bent aan wat frisse lucht én cultureel vermaak zoekt, loop dan eens de wandelroute van de Blind Walls Gallery. Tijdens deze wandelroute kom je langs een deel van de muurschilderingen van de Blind Walls Gallery, hét museum op straat. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen, geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. 

Download de app en wandel de route door de binnenstad of kijk voor meer informatie en andere routes op de website van Blind Walls Gallery.

Chassé Thuis

Het Chassé Theater blijft cultuur brengen! Met Chassé Thuis hoef je niks te missen. Gewoon lekker vanaf je eigen bank. Ook wel eens fijn, toch?

Niemand hoeft zijn dagelijkse dosis theater en cinema te missen, want aan iedereen wordt gedacht. Zo zijn er podcasts, filmvertoningen, voorstellingen en zelfs theatercolleges. 

Music Minded Breda

Music Minded Breda is een gezamenlijk podium om de Bredase muziekscene een warm hart toe te dragen. Voor dit digitale platform slaan Nieuwe Veste, Phoenix, A-Broad, MEZZ, Sound Dog, POB, Pier 15, Breda Barst, Beaux Jazz, Studio Solo en Surplus Jongerenwerk de handen ineen. Gezamenlijk bieden ze Bredase bands in corona tijd een digitaal podium zodat zij toch kunnen optreden voor hun publiek en fans.

Houd de Facebook-pagina in de gaten voor de livestreams!

Nieuwe Veste

Nieuwe Veste staat erom bekend alle kinderen een culturele basis mee te willen geven, jongeren te stimuleren hun blik op de wereld te verbreden en participatie onder volwassenen te faciliteren. Gelukkig gaat dit centrum voor de kunsten hier ook online mee door: er worden regelmatig afwisselende workshops en livestreams georganiseerd.

Houd de agenda in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

Salsa dansen

Een sportief initiatief van Salsa in Breda. Gedurende de ‘salsa’-lockdown kun je iedere woensdag aansluiten bij een online salsa uurtje genaamd ‘breek de week’. Tijdens de lunch wordt er vrolijke muziek gedraaid om op te dansen, zodat je even los kunt gaan en je hoofd leeg kunt maken. Daarna ben je weer helemaal klaar om een middag hard te werken! Iedere vrijdag staan er niet alleen muziek, maar ook gratis, online salsa solo lessen op de planning. 

Liever les krijgen? Meld je aan voor een privéles in de buitenlucht!

Via de website kun je de lessen volgen. 

Stedelijk Museum Breda

Een deel van de collectie van Stedelijk Museum Breda is ook online te bewonderen. Via Brabants Erfgoed kun je online de schatten bekijken. Een goed alternatief om toch nog alles te weten te komen over de stad!

Chapel Concerts

InBreda, Ingenhousz en artistiek adviseur Jos Schroevers komen samen met een 'cadeautje' aan Breda: de Chapel Concerts. De reeks concerten wordt uitgezonden via een livestream van de social-media kanalen van InBreda. Zo stond er op zondag 20 februari het eerste 'thuisfeestje’ gepland. Live vanuit de kapel van Ingenhousz krijgt jong Bredaas’ talent een podium. 

Online open podium

Theaters mogen dan wel gesloten zijn, dicht zijn ze niet! Het Chassé Theater blijft cultuur bieden met hun online open podium. Zang, literaire voordrachten, dans, spoken word, korte film, games, bedenk het maar. Alles wat professionals en lokale vrijetijdsmakers met je willen delen.

Bekijk hier alle optredens die in première gingen terug. Geniet en laat je inspireren!

Lezen lezen lezen

Aan boeken geen gebrek in Breda! Ken je de vele minibibliotheken al in de stad? Je ruilt of leent hier gratis boeken aan de kant van de weg. Wij zetten twee leuke fietsroutes voor je uit langs de minibiebs in Breda: één speciaal voor kinderen. 

Bucketlist Cultuursnuiver

Zes dingen die je als cultuursnuiver gedaan moet hebben in Breda: wij presenteren je de Bucketlist voor Cultuursnuivers! Hoeveel kun jij er al afvinken?

Hoort jouw online culturele aanbod absoluut in dit overzicht thuis? Mail dan een klein stukje tekst + foto's aan: marketing@bredamarketing.nl

Meer inspiratie

UIT- en THUISagenda

© Gré van pelt

Cultuur en historie in Breda

Restaurants die thuisbezorgen in Breda