7 tips voor de herfstvakantie in Breda

7 tips voor de herfstvakantie in Breda

Herfst - in Breda

Zin om eropuit te gaan in de herfstvakantie? Dit jaar is dat even iets anders dan normaal. Maar er zijn genoeg leuke dingen om te ondernemen in Breda. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Rondleiding door de Koepelgevangenis

In de herfstvakantie kun je een kijkje nemen in de voormalige Koepelgevangenis. Onder begeleiding van een gids word je rondgeleid langs de meest unieke en mooiste monumentale plekken rondom de Koepel. De rondleiding over het gevangenisterrein brengt je onder meer langs de koepel, de vrouwengevangenis, de verschillende luchtplaatsen en het gerechtsgebouw.

Nassausingel 26

Filmpje pakken

Typisch een activiteit voor de herfstvakantie: naar de bioscoop! Gezellig met de kids naar een kinderfilm bijvoorbeeld. Je hebt de keuze uit Pathé, Kinepolis of Chassé Cinema. Bak popcorn erbij en je filmervaring is compleet.

Pathé - Chasséveld 15
Kinepolis - Bavelseparklaan 4
Chassé Cinema - Claudius Prinsenlaan 8

Naar de gamehal

Breda is sinds kort twee gamehallen rijker! Zin in een middagje vertier met de kinderen? Ga dan naar Ted’s Arcade in de Tolbrugstraat of naar GameState op de Grote Markt. Fun gegarandeerd!

Ted's Arcade - Tolbrugstraat 3
GameStatee - Grote Markt 17

© Bureau Duizenddingen

Hup, naar buiten!

Weer of geen weer, het is altijd een goed idee om de natuur in te gaan. Helemaal nu de bladeren in de bossen verkleuren van groen naar oranje en rood. Gelukkig ben je vanuit Breda zo in de natuur om te fietsen of te wandelen. Leuk met kinderen: het kabouterpad in het Mastbos. Haal je wandelschoenen uit de kast en trek je regenjas aan en maak je op voor een fijne herfstwandeling. Klik hier voor buitentips in Breda!

Breng een bezoekje aan het Stedelijk Museum

Sinds de opening van het Stedelijk Museum Breda in 2017 behoort het tot een van pijlers die je niet mag missen in Breda. Is het regenachtig weer in de herfstvakantie? Breng dan een bezoek aan het museum in de Boschstraat. Tot en met 25 oktober is er ook nog een tentoonstelling te zien van BredaPhoto. Extra leuk!

Boschstraat 22

Indoor speeltuin

Slecht weer in de herfstvakantie? Ga met de kids naar een van de indoor speeltuinen van Breda. Kabonk is het allerhoogste speelpark van Europa, daar moet je een keer geweest zijn... Let's play! 

Monkey Town - Tramsingel 48
Kabonk - Bavelseparklaan 8
Joepie Binnenspeeltuin - Terheijdenseweg 514

50 dingen om in de natuur te doen

Inspiratie nodig om in de natuur te ondernemen in Breda en omgeving met de kids? Dat komt goed uit. Boerderij Wolfslaar heeft een boekje gemaakt met 50 dingen die je gedaan moet hebben in de natuur onder je 12e. Klik hier om de PDF te downloaden.