Transport League

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
Waar MEZZ Breda
Wanneer t/m 10 februari

Er is iets onomkeerbaars aan het op volle snelheid rijden op een snelweg. Elke fractie van een seconde telt voor de beslissingen die je neemt.…

Er is iets onomkeerbaars aan het op volle snelheid rijden op een snelweg. Elke fractie van een seconde telt voor de beslissingen die je neemt. Elke meter die onder je voeten door loopt wordt achtergelaten en kan niet worden herhaald, niet op de reis die je maakt, niet op dat moment. De carrière van Transport League is in veel opzichten een rit op de snelweg. Sinds in 1994 de band werd gevormd door ex B-Thong zanger Tony Jelencovich hebben de Zweden nooit meer achterom gekeken. In de periode die volgde brachten ze vier albums uit, één EP, gingen de wereld rond op tournee en kregen hun ‘Boogie From Hell’ -tag van ervaring, talent en indrukwekkende shows. ‘Boogie From Hell’ was, na een korte pitstop, ook de titel van het comeback-album in 2013. De motoren draaiden weer op volle toeren en Tony en de jongens hielden de vaart erin met nog eens vier studioalbums.

Hoogtepunten van liveoptredens waren onder meer Gothenburg Sound Festival, Getaway Rocks Festival en Close-Up Cruise. Naast bands als Entombed en King Diamond ging de band maar door tot dat de pandemie uitbrak. “De pandemie heeft ons hard getroffen, net als de hele muziekbusiness & live scene” geeft Tony Jelencovich toe. Ondanks dat de weg achter hen in vlammen opging geeft Transport League nooit zomaar op. Eind april 2020 besloten ze om de songwritingsessies af te ronden en sleepten zichzelf terug de studio in.

‘Kaiserschnitt’, een verzameling liedjes met de sound die je gewend bent maar met de urgentie van de tijd waarin we leven, is hiervan het resultaat. Het album, met al zijn stemmingen en verschillende rollen hield ruimte over voor Transport League’s vrienden om in te stappen. Sal Abruscato (ex Type O Negative, A Pale Horsed Named Death) hielp de groovy track ‘March Kiss, Die’ in te kleuren terwijl Christian Sture (Heal) zijn contributie betaalde aan de helse boogiekoningen met een gastoptreden in het titelnummer. Al met al waardevolle bijdragen aan een groovy, energiek en pakkend album.

Locatie