Who Killed The KLF? | Docu + DJ

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
Waar Keizerstraat 19 F
Wanneer t/m 7 oktober
Prijs € 20,00

Contact

Locatie

Filmhuis Breda
Keizerstraat 19 F
Breda
Plan je route

vanaf jouw locatie

Who Killed The KLF? gaat over de opkomst en ondergang van de KLF in de jaren tachtig en negentig en geeft een fascinerend inzicht in de geschi…

Who Killed The KLF? gaat over de opkomst en ondergang van de KLF in de jaren tachtig en negentig en geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de ongrijpbare dance-act met hits als '3AM Eternal', 'Justified and Ancient' en 'America: What Time Is Love?'. In een combinatie van archief en reconstructie volgen we ze o.a. op wilde roadtrips naar Zweden om "hun excuus aan ABBA aan te bieden", naar Schotse eilanden waar ze de voltallige muziekpers voor wisten te mobiliseren en naar Spanje waar de band een rampzalige, dure film maakt zonder enig plot. Na hun controversiële manier om uit de muziek te stappen, bereikt de film zijn dramatische hoogtepunt met hun grootste en beste (of slechtste) stunt, waarbij ze £ 1 miljoen pond verbranden, vervolgens een auto van een klif af rijden en beloven nooit enige uitleg te geven. Een even intrigerend als gek verhaal; Who Killed the KLF? zal het publiek overal verleiden, intrigeren en shockeren.

Na afloop van deze vertoning kunnen de voetjes van de vloer in ons filmcafé. Edwin van Andel, platendraaier met een grote staat van dienst, is bij ons te gast.

Lang was hij niet alleen programmeur van oa de Melkweg in Amsterdam, hij was ook de vaste dj. En hij was betrokken bij de selectie van muziekdocumentaires op IDFA. Op ieder bekend festival in Nederland heeft hij eens of meerdere keren geDJ'ed. Van Lowlands en Pinkpop tot Into The Great Wide Open en Oerol. Op deze avond draait hij echt vinyl uit zijn collectie vroege house en electronica in de sfeer en uit de tijd van The KLF.

Prijzen

  • € 20,00

Locatie