Creatieve route door Breda - Explore Creative Breda

(5,0 km)

Loop de route nu gemakkelijk via de app van Explore Breda en wordt op de hoogte gehouden van alles rondom de hotspots in Breda:  Download de app nu via de App Store of via de Play Store.

In Breda maken we het leven graag een beetje mooier. Voor nu en voor de toekomst. Hier krijgen creatievelingen de ruimte om te experimenteren en te ontdekken.

Deze route leidt je langs een aantal creatieve hotspots in Breda. Verrassende plekken die elk op een eigen manier duurzaam en vooral creatief aan de weg timmeren. Als winkel, gastvrije horeca of culturele plek. In de historische binnenstad én in het industriële Havenkwartier.

Voel je vrij om de hotspots op deze route in je eigen volgorde en tempo te ontdekken. Je kunt de route ook gemakkelijk in tweeën delen.
Explore Creative Breda

Dit ga je zien

1

T-Huis

Kennedylaan 15
Breda
T-Huis
2

Kamu

Boschstraat 31
Breda
Kamu
3

Stedelijk Museum Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda
Stedelijk Museum Breda
4

SAARBARBAARS

Sint Annastraat 11
Breda
SAARBARBAARS
5

FAWL Customs

Sint Annastraat 9
Breda
FAWL Customs
6

Nieuwe Veste

Molenstraat 6
Breda
Nieuwe Veste
7

Bühne Breda

Bühne Breda
Sint Janstraat 11
Breda
Bühne Breda
8

Happy Hippies

Halstraat 9
Breda
Happy Hippies
9

Blind Walls Gallery - Achter de Lange Stallen

Achter de Lange Stallen
Breda
Blind Walls Gallery - Achter de Lange Stallen
10

Algorithmic Perfumery

Ginnekenstraat 78
Breda
Algorithmic Perfumery
11

BAAI

Markkade 1a-b
Breda
BAAI
12

Holy Moly Breda

Torenstraat 17
Breda
Holy Moly Breda
13

Brandpunt

Reigerstraat 16
Breda
Brandpunt
14

Brouwerij Frontaal

Liniestraat 31
Breda
Brouwerij Frontaal
15

STEK

Veilingkade 9 a
Breda
STEK
16

Pier15

Veilingkade 12
Breda
Pier15

Beschrijving

1

T-Huis

Kennedylaan 15
Breda
T-Huis
 1. #1 T-Huis
  Kennedylaan 15
  Een plek als deze vind je alleen hier, in hét park van Breda. Ook veel locals ontdekten het T-Huis dat oorspronkelijk is gebouwd als kunstwerk. Hier is het leven goed en voor kinderen is er een fijne speeltuin.
 2. #2 Kamu
  Boschsstraat 31
  In deze koffiebar én unieke fietsenwinkel drink je een zijdezachte cappuccino met heerlijke cakes, maar helpen de specialisten je ook met alles wat je moet weten over fietsen.
 3. #3 Stedelijk Museum Breda
  Boschstraat 22
  Bezoekers krijgen in het pas vernieuwde Stedelijk Museum Breda een verrassende kijk op de geschiedenis van de stad en de Nassaus. Daarnaast laat ‘Ambitie & Verlangen’ aan de hand van kunst en voorwerpen de enorme ontwikkeling zien die Breda in de 19e eeuw doormaakte. 
 4. #4 SAARBARBAARS 
  Sint Annastraat 11  
  Urban, rauw, tegendraads en gedurfd. Dat is het atelier en de stijl van SAARBARBAARS. Sarah ontwerpt en maakt haar eigen collectie uniseks tassen en accessoires en verkoopt deze in haar prachtige atelier aan de St. Annastraat. 
 5. #5 FAWL Customs
  Sint Annastraat 9
  Bij FAWL stel je je eigen sneakers samen, helemaal gebaseerd op jouw voorkeur. Freek customized ze met de hand voor je, zodat jij je eigen unieke paar schoenen hebt. Ook kun
  je er terecht om je oude of vieze schoenen te ‘cleanen, restoren of repairen’. 
 6. #6 Nieuwe Veste
  Molenstraat 6 
  Nieuwe Veste staat voor creativiteit. Je vindt hier ontelbaar veel cursussen en workshops op het gebied van muziek, dans, theater, musical, beeldend en schrijven. En dat voor iedereen.
 7. #7 Bühne 
  Sint Janstraat 11
  Bühne is een eetcafé, podium en broedplaats ineen. Het is een ontmoetingsplek waar creatief talent een podium krijgt en waar je als bezoeker geniet van vernieuwende makers op muzikaal, artistiek en culinair gebied.
 8. #8 Happy Hippies
  Halstraat 9
  Happy Hippies is zo’n kleurrijke winkel waarvan je meteen vrolijk wordt. Ronel en Gertjan verkopen er onder meer unieke sieraden, gemaakt in het eigen goudsmidatelier. Ook de duurzaam gemaakte kleding in de winkel is van hun hand. Aan het einde steek je over om het nieuwe winkelgebied de Houtmarkt in te gaan. Op het ‘pleintje’ in de Houtmarkt ga je schuin rechtdoor. 
 9. #9 Blind Walls Gallery
  Achter de Lange Stallen 
  Je staat op het punt ons unieke museum op straat te ontdekken! Wist je dat we in Breda meer dan honderd muurschilderingen hebben? Op deze route kom je er nog meer tegen.
 10. #10 Algorithmic Perfumery
  Ginnekenstraat 78
  Bij Algorithmic Perfumery stel je aan de hand van een vragenlijst over jouw persoonlijkheid zelf een parfum samen. Bredanaar Frederik bracht hier creativiteit, kunst en technologie samen. Beleef
  zelf ook zo’n unieke geur experience.
 11. #11 BAAI
  Markkade 1a-b
  BAAI ligt een beetje uit de richting, maar hoort zeker thuis bij deze hotspots. Het lijkt hier in ieder seizoen vakantie te zijn. Dus mocht je het water op gaan, leg dan vooral even aan bij deze fijne spot om te genieten van muziek, een spelletje en lekker eten. 
 12. #12 Holy Moly 
  Torenstraat 17 
  Laat je bij Holy Moly verbazen, verwonderen en entertainen. Hier kun je heerlijk lachen tijdens de comedy club avonden, genieten in het restaurant of een mysterieuze geschiedenis ontrafelen tijdens de Holy Moly Trip. 
 13. #13 Brandpunt 
  Reigerstraat 16 
  Brandpunt is een toffe conceptstore met een dynamische mix van koffie en creativiteit. De beste makers bieden hun sieraden, originele gebruiksvoorwerpen en decoraties aan, maar je vindt hier ook producten uit de eigen lasersnijderij.
 14. #14 Brouwerij Frontaal
  Liniestraat 31

  Innovatie, balans, creativiteit en transparantie komen allemaal terug in de smaak van het bier, de etiketten en de handelwijze van Brouwerij Frontaal . Ontdek het tijdens een rondleiding of proeverij. Of drink gewoon een lekker biertje in het brouwcafé of op het zonnige terras.
 15. #15 STEK 
  Veilingkade 9
  Deze broedplaats voor creatieve en toekomstbewuste ondernemers ligt in het Havenkwartier. Het is dé plek van nieuwe ideeën, duurzame initiatieven, met je handen werken en vooral heel veel passie. Duurzaamheid, circulariteit en samenwerking zijn hier de toverwoorden.
 16. #16 Pier15
  Veilingkade 12
  Welkom bij een van de meest toonaangevende skateparken van Europa! Pier15 is niet alleen hét paradijs voor skaters maar ook een broeinest voor cultuur. Een plek die uitnodigt om jezelf uit te dagen en te blijven ontwikkelen.
16

Pier15

Veilingkade 12
Breda
Pier15