Sorry, deze route is niet meer beschikbaar

Route Centrum - BredaPhoto

(2,5 km)

Laat je verwonderen en kom genieten van BredaPhoto en al het moois dat Breda te bieden heeft. Het centrum van Breda is van 7 september tot en met 23 oktober een groot canvas met levensgrote afbeeldingen in de open lucht. Zeven weken lang creatief nazomeren in hartje stad met BredaPhoto. Trek je wandelschoenen aan en combineer BredaPhoto met een dagje Breda. Met vrienden, je gezin of gewoon met jezelf. BredaPhoto is er voor iedereen! Wij laten je de leukste plekken zien in combinatie met BredaPhoto.  

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

1

Sip First

Sint Janstraat 24
4811ZL Breda
Sip First
2

Kamu

Boschstraat 31
4811 GA Breda
Kamu
3

Stedelijk Museum Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda
Stedelijk Museum Breda
4

The Green Submarine

Sint Annastraat 13
Breda
The Green Submarine
5

Willem Merkxtuin

Willem Merkxtuin 26
4811 ET Breda
Willem Merkxtuin
6

Grote Markt

Grote Markt
4811 XS Breda
Grote Markt

Beschrijving

1

Sip First

Sint Janstraat 24
4811ZL Breda
Sip First
 • SIPfirst
  Begin BredaPhoto met een lekker kopje koffie in de binnenstad bij Sipfirst. Of het nu vroeg in de ochtend of begin van de middag is. Breda kent gezellige hotspots voor alle momenten van de dag.

 • Stadsgalerij
  De Stadsgalerij is het kloppend hart van BredaPhoto met informatiepunt. Stadsgalerij, een markant stukje Breda met uitzicht op het Chasséplein.

 • Chasséplein
  Geniet te midden van eigentijdse architectuur van de levensgrote foto’s en de verhalen. Het is heerlijk toeven op dit oude kazerne terrein, een rustige groene oase in het centrum van Breda.

 • XXL Plein
  Achter het Chassé Theater ligt het XXL plein. Hier is het werk van de fotografen tentoongesteld op grote torens. Vanuit dit plein heb je een prachtige doorkijk op de historische binnenstad van Breda en de grote Kerk.
 • 3sec Gallery
  3sec.gallery is ‘s werelds enige drive-by gallery.Langs de inrit van de Chassé Parking zie je elke drie maanden een nieuwe reeks posters. Ook lopend of met de fiets ben je welkom. Er zijn groeps- en solo exposities met werk van internationale ontwerpers.
 • Kamu
  Een eigentijdse fietsparel met koffiebar in de Boschstraat! Hier weten ze alles over lekkere koffie, fietsen,  verse ontbijtjes en verrassende lunches met keuze uit vlees, vegetarisch en veganistisch.
 • Stedelijk Museum Breda
  Leer Breda écht kennen met een bezoek aan het Stedelijk Museum! Hier ontdek je de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving. Stedelijk Museum Breda heeft samen met Het Naaiatelier een eigentijdse tassenlijn uitgebracht. Unieke tassen gemaakt van tentoonstellingsmateriaal van modefotograaf Sacha van Dorssen. Hoe leuk voor jezelf of om cadeau te geven.
 • Sint Annastraat
  Midden in het Veemarktkwartier ligt het Sint Annastraatje, een van de oudste en meest karakteristieke straten in de Bredase binnenstad. Laat je verrassen door de veelal kleine en vernieuwende ondernemers die deze straat een unieke, energieke en creatieve flow geven.
 • Grote Kerk
  Die Grote Kerk  op de Grote Markt is een van de vier topmonumenten van Brabant en schrijft meer dan 750 jaar geschiedenis. Het mausoleum van de voorvaderen van onze koninklijke familie, onderstreept haar status. Dit historische bouwwerk is het onbetwiste middelpunt van de stad Breda.

  Tijdens BredaPhoto kun je hier de tentoonstelling ‘ Space to Breathe’ bezoeken

 • Grote Markt De Grote Markt is het kloppend hart van de stad Breda. Met de vele terrassen is er voor ieder wat wils. Zoek een plekje onder de grote bomen of  aan de voet van de grote Kerk. Vanuit de Grote Markt loop je via het Valkenbergpark terug naar het station.
6

Grote Markt

Grote Markt
4811 XS Breda
Grote Markt