Rondje Zandberg

1 uur 19 minuten (5,3 km)

Hoi! Ik ben Lisa en deel graag mijn favoriete rondje! Na een werkdag vind ik het heerlijk om na het eten nog een rondje te wandelen. Zowel in de zomer als in de winter is deze wandeling leuk! Het is net even een andere route dan standaard. Struin lekker door de omgeving van de wijk Zandberg in het zuiden van Breda. Onderweg kom je door straten met mooie, statige herenhuizen, leuke winkelstraten en natuurlijk door groen. 

Zelf woon ik op de Baronielaan en start daarom daar mijn wandeling. Je kunt natuurlijk op ieder gewenst punt op de route starten!

Dit ga je zien

Startpunt: Van Coothplein
Breda
1

Streetfood Club Breda

Streetfood Club
Van Coothplein 17 b
4811 NC Breda
Streetfood Club Breda
2

Wilhelminapark

Wilheminapark
Breda
Wilhelminapark
3

OPNIEUW

OPNIEUW
Ginnekenweg 80
4818 JH Breda
OPNIEUW
4

Mevrouw Janssen

Ginnekenweg 140
Breda
Mevrouw Janssen
5

Kinderboerderij Zandberg

Kinderboerderij Zandberg
Marijke Meustraat 1
Breda
Kinderboerderij Zandberg
6

Burgemeester Van Sonsbeeckpark

Julianalaan/Irenestraat
Breda
Burgemeester Van Sonsbeeckpark
7

Chatwick Coffee Roasters

Nieuwe Ginnekenstraat 22
Breda
Chatwick Coffee Roasters
Eindpunt: Van Coothplein
Breda

Beschrijving

Startpunt: Van Coothplein
Breda
  • Start bijvoorbeeld bij het Van Coothplein, waar je gelijk een drankje kunt doen bij the Streetfood Club of een andere horecagelegenheid naar keuze. Je kunt op ieder ander gewenst punt starten. De keus is aan jou! Vanaf het Van Coothplein loop je de Nieuwe Ginnekenstraat in en vlak voor de Singel sla je linksaf de Chassésingel in. Je loopt rechtdoor tot de eerste brug die je tegenkomt. Steek de Singel over en vervolg je route door het Wilhelminapark
  • Loop een ronde om het water heen en vervolg je weg dan richting de Helenastraat. Wandel verder rechtdoor over de Minister Nelissenstraat. De prachtige herenhuizen beginnen hier al op te poppen!
  • Loop deze straat helemaal uit. Je ziet dan boetiek OPNIEUW al verschijnen. Een leuke vintage winkel om even binnen te wippen. Vervolg je weg dan naar links de Ginnekenweg in. 
  • Op een gegeven moment wandel je langs Mevrouw Janssen. Een conceptstore waar je leuke cadeaus of interieur items scoort. Bij Jaak van Wijck op de hoek sla je rechtsaf de Zandbergweg in. Wat een leuke, schattige straatjes zijn dit, hè?
  • Loop rechtdoor en sla dan links de Grazendonkstraat in. Wanneer je de eerste weg naar links (Marijke Meustraat) inslaat, vind je verstopt tussen de huizen Kinderboerderij Zandberg. Leuk om even langs te lopen! Wandel daarna terug naar de Grazendonkstraat en sla linksaf de Baronielaan in. Loop hier over de rotonde en sla dan rechts af net over het water. 
  • Vanaf hier wandel je achter de Mark langs. Als het lekker weer is, zul je hier bootjes en suppers zien genieten van de zon. Loop over het wandelpad tot je op de drukke kruising komt en steek daar de Julianalaan over. Mocht je nog een klein ommetje extra willen maken, sla dan linksaf en wandel nog een rondje extra door het Burgemeester Van Sonsbeeckpark. Als je dit niet doet, ga dan naar rechts de Generaal van der Plaatstraat in en loop over de brug. 
  • Loop naar rechts over de Marksingel en vervolgens naar links weer de Nieuwe Ginnekenstraat in. Haal hier nog een lekker warme koffie to go bij Chatwick Coffee Roasters en dan zit je rondje erop!
Eindpunt: Van Coothplein
Breda