Hardlooproute Breda-Oost

(9,1 km)

Wij verzamelden tips van locals voor toffe hardlooproutes in Breda en omgeving. Met deze route loop je een ronde door Breda-Oost. De route is zo'n 9 km lang en start bij Brabantpark. 

Dit ga je zien

Startpunt: Mgr. Leijtenstraat 69
4817 JA Breda
1

Reptielenhuis de Aarde

Aardenhoek 26 a
4817 NE Breda
Reptielenhuis de Aarde
2

Black & White Kafe

Takkebijsters 72
4817 BL Breda
Black & White Kafe
3

Dierenweide De Bunderij

Dierenweide De Bunderij
Lange Bunder ter hoogte van de Groene Long
Bavel
Dierenweide De Bunderij
Eindpunt: Mgr. Leijtenstraat 69
4817 JA Breda

Beschrijving

Startpunt: Mgr. Leijtenstraat 69
4817 JA Breda
  • Klaar voor de start? Wij beginnen in Brabantpark, maar je kunt op ieder gewenst punt starten met de hardlooproute. Ren richting de Sint Ignatiusstraat en dan rechtdoor naar de Teteringsedijk. Met de bocht mee gaat deze weg over in de Tilburgseweg. Rechts van je ligt Reptielenhuis de Aarde. Een toffe, unieke plek om te onthouden en eens langs te gaan. 
  • Mocht je zin hebben in koffie, ren dan een stukje rechtdoor en dan zie je aan de linderhand Black & White Kafe. Een super toffe plek om even zen te worden. Geen pauze nodig? Lees dan verder.
  • Sla rechtsaf naar de Heerbaan, ren een heel stuk door en ga dan naar links een klein paadje in richting de Franklin Rooseveltlaan. Sla dan rechtsaf. Je komt hier langs een grote plas water. 
  • Vervolgens ga je naar links de Kluisstraat in en daarna weer rechtsaf naar de Dorstseweg. Op de rotonde ga je rechts bij Dierenweide de Bunderij. Leuk om even kort bij te komen op een bankje. 
  • Blijf rechtdoor rennen, bij de rotonde rechtdoor en dan de eerste weg rechts. Bij de T-splitsing ga je links.
  • Vlak na St. Joost sla je linksaf naar de Beukenlaan. Daarna ga je rechtsaf en ren je rechtdoor parallel aan de Loevesteinstraat. Blijf rechtdoor lopen totdat je rechts de wijk ingaat bij de Koraalstraat. 
  • Bij de T-splitsing ga je rechts en dan ben je al gauw weer op de startlocatie; Brabantpark!
Eindpunt: Mgr. Leijtenstraat 69
4817 JA Breda