Hardlooproute Valkenbergpark naar Ginnekenmarkt

(14,1 km)

Wij verzamelden tips van locals voor toffe hardlooproutes in Breda en omgeving. Toe aan een nieuw rondje? Met deze route loop je langs de singels richting de Mark om vervolgens een ronde door het Mastbos te rennen. De route eindigt op de Ginnekenmarkt. Perfect voor een afsluitende cappuccino! 

Dit ga je zien

1

Stadspark Valkenberg

J.F. Kennedylaan 2
4811 XE Breda
Stadspark Valkenberg
2

T-Huis

Kennedylaan 15
Breda
T-Huis
3

BAAI

Markkade 1 a-b
Breda
BAAI
4

Burgemeester Van Sonsbeeckpark

Julianalaan/Irenestraat
Breda
Burgemeester Van Sonsbeeckpark
5

Zaartpark

Tussen Diaconessenweg
Breda
Zaartpark
6

Kasteel Bouvigne

Bouvignelaan 5
4836 AA Breda
Kasteel Bouvigne
7

Speelbos Boeverijen

Ingang Speelbos: Bouvignedreef Breda
Bouvignedreef
Breda
Speelbos Boeverijen
8

Mastbos

Bouvignedreef
Breda
Mastbos
9

Moeke Ginneken

Moeke Ginneken
Ginnekenmarkt 17
4835 JC Breda
Moeke Ginneken
Eindpunt: Ginnekenmarkt
4835 JC Breda

Beschrijving

1

Stadspark Valkenberg

J.F. Kennedylaan 2
4811 XE Breda
Stadspark Valkenberg
  • Je kunt je hardlooproute op ieder gewenst punt starten, maar het gemakkelijkst is om op het begin- of eindpunt te beginnen. Wij vertrekken bij Park Valkenberg. Met een koffietje van het T-Huis achter de kiezen, start je hardlooproute. Vanuit het park loop je richting het Nassau Baroniemonument, steek je de singel over en sla je rechts af. Loop hier helemaal rechtdoor tot je weer de singel oversteekt.
  • Aan je rechterhand zie je BAAI liggen. Een heerlijke spot aan het water om even een verkoelend drankje te nemen tijdens je ronde. Nog niet moe genoeg? Dan een leuke plek om te onthouden voor je volgende vriendenuitje. Loop nu een stukje verder en steek dan weer de singel over naar links. Vervolg je weg langs de singel, maar deze keer aan de binnenzijde. Vervolg je weg langs de Nijverheidssingel. Wie weet kom je onderweg een hoop bootjes en suppers tegen, leuk!
  • Je vervolgt je weg nog steeds over de Nijverheidssingel en komt langs de Haagdijken. Je rent nog steeds rechtdoor en vervolgt je weg over de Sluissingel. Zodra je bij het Arsenaalpad aankomt, steek je rechts de brug over en aan de overzijde van de singel sla je rechts af de Vredenburchsingel in. Hier loop je rechtdoor tot je tegen de Aa of Weerijs aanloopt. Hier sla je rechtsaf de Bernhardsingel in. Aan je linkerhand ligt het Sonsbeeck Park. Leuk om even uit te puffen op een bankje of te genieten van het zonnetje.
  • Je blijft rechtdoor gaan tot je op de Langendijk de brug oversteekt naar de overzijde van de Aa of Weerijs. Hier loop je een deel van je route door het Zaartpark. Bij de Ruiterboslaan steek je het water over naar links. Na een tijdje sla je linksaf de Mendelssohnlaan in en direct rechts de Ravellaan. Loop rechtdoor en steek vervolgens de Willem van Oranjelaan over en sla rechtsaf.
  • Ren door tot je de Duivelsbruglaan inkomt en sla dan rechtsaf de Bouvignelaan in. Ideaal om even een sprintje te trekken! Je komt hier langs Kasteel Bouvigne en slaat daar rechtsaf naar Speelbos Boeverijen. Vanaf hier loop je een hele ronde door het prachtige Mastbos. Vervolg je weg op de Bouvignedreef en sla dan linksaf naar de Stouwdreef. Werp een blik op de prachtige wateren die je hier vindt en ga dan rechtsaf ter hoogte van de Frederiksdreef.
  • Ga naar rechts bij de Zevenlindendreef en ga rechtdoor tot je niet meer verder kunt. Hier ga je rechts de Overaseweg op. Blijf rechtdoor lopen en vervolg je weg op de Burgemeester de Manlaan. Ga rechtdoor tot je weer bij de Duivelsbruglaan komt. Deze keer steek je het water over en plof je neer op een terrasje op de Ginnekenmarkt, bijvoorbeeld bij Moeke Ginneken. Workout done! 
Eindpunt: Ginnekenmarkt
4835 JC Breda