Welkom bij de Rode Draad, het project dat het Havenkwartier met de binnenstad verbindt en verschillende locaties in dit creatieve stadsdeel uitlicht. Het is geen letterlijke rode draad, maar wat dan wel? Volg de rode draad en ontdek het Havenkwartier!

De mensen achter het Havenkwartier

De ondernemers van het Havenkwartier zijn actief betrokken geweest bij het ontwerp- en maakproces van de Rode Draad Ze zijn geïnterviewd over hun rol in het gebied en hebben geholpen met het plaatsen van de ontwerpen. Lees meer over de creatieve plekken! Ontdek het Havenkwartier 

De Makers van de Rode Draad

Vier makers zijn, in samenwerking met Breda Marketing, op zoek gegaan naar manieren om de verscheidenheid van dit gebied te accentueren. Wat ze ontdekten? Er is al zoveel - er hoeft alleen maar nadruk op gelegd te worden. Ongebruikte hekken, stalen constructies en vergeten balken transformeren in dit project tot canvas en frame. Er wordt gebruikgemaakt van draad en lint, materiaal dat de waarden van het gebied benadrukt: veelzijdig, flexibel, verbindend.

Evelien en Evi Hogervorst van kunstcollectief Zut Mon Sac zijn samen met fotograaf Rosa en creatief denker en maker Pim de omgeving ingedoken. Zij werkten samen met tal van ondernemers uit de buurt en organiseren exposities, creatieve markten en zine projecten in en met het Havenkwartier. Benieuwd naar het verhaal van deze makers? 

Ontdek het hier