Uniek en - ongedwongen

Hier proef je de Bredase ambachtelijkheid: kleinschalige bedrijven met een eigen signatuur. Deze persoonlijke touch vertaalt zich in een unieke en ongedwongen sfeer. De straten van het Veemarktkwartier lenen zich dan ook uitstekend om lekker doorheen te dwalen.

Sint Annastraat

Een van de meest karakteristieke straten in Breda is de Sint Annastraat. Een levendige straat waarin steeds meer ambachtelijke winkels zich vestigen. Het pittoreske karakter van de Sint Annastraat is al die tijd behouden gebleven: er vestigen alleen kleinschalige winkels met elk hun eigen karakter en identiteit. 

Na de stadsbrand in 1490 zijn er verschillende nieuwe straten in het centrum aangelegd, waaronder de Sint Annastraat. Wist je dat de Sint Annastraat vroeger de Korte Nieuwstraat heette? De naam Korte Nieuwstraat geeft aan dat deze straat de tegenhanger was van de huidige Nieuwstraat aan de westkant van de stad. Het doel van de aanleg van deze straat was om de verkeerscirculatie aan de oostzijde van de stad te verbeteren, met name op de dagen dat de Markt versperd was door kramen.

Foto: Johan van Gurp / Stadsarchief Breda

Highlights in het Veemarktkwartier

Ontdek ook