Hippe - hotspot

Van industriegebied naar hippe hotspot om te wonen, werken en beleven. De metamorfose van het Havenkwartier is typerend voor de stad in beweging die Breda is. Laat je onderdompelen in creativiteit, industriële historie en de liefde van lokale ondernemers.

Een nog relatief onbekende plek van Breda is het Havenkwartier: urban, industrieel en hip. In de toekomst verrijst hier een woonwijk. Maar tot het zover is , is dit de perfecte plek om een hele dag met of zonder het gezin doorbrengen.

PIER15

Een paradijs voor iedere skateboarder. Leef je uit op de skatebaan terwijl de zon langzaam ondergaat of speel een potje basketbal met je maten. Hier heerst instant een gemoedelijke sfeer. Nog even je skate skills oefenen? Dan kun je - jong en oud! - terecht bij de skateschool van PIER15. Ook kun je er genieten van optredens van bandjes in de bar, filmpremières, foto-exposities, festivals, eigenzinnige performance avonden en uiteraard van een goede kop koffie of een lekker speciaalbiertje in de bar of op het zonnige terras. Een plek waar je geweest moet zijn. 

Veilingkade 12

 

BRACK

Hier kom je ongedwongen voor een lekker biertje met (h)eerlijk eten. No nonsense. Het is wat het is. Producten van de houtskoolgrill, puur bereid en diervriendelijk. 

Wist je dat... de naam BRACK een afgeleide is van Backer & Rueb, Ramses, Bliksem en een verwijzing is naar de locatie en de oprichters? En het is een knipoog naar brak water, omdat de locatie aan het water ligt. 

 

Stek

Stek is een broedplaats voor creatieve ondernemers in het Bredase Havenkwartier. Ruig. Origineel. Verrassend. Een bijzondere plek waar je geweest moet zijn tijdens een bezoek aan Breda. Struin rond bij alle kleine winkeltjes en ondernemers. Zo kun je er je fiets laten maken bij Fiets bij Bas, of naar de kapper bij Licht Verknipt, brood kopen bij Nachtbakker, vinyl en kleding shoppen bij Unit of design spulletjes shoppen bij Stam Indoor. Ben je klaar met struinen? Drink een biertje en geniet van het lekkers dat De Kolenmeesters op de barbecue maken. . 

Highlights op het Havenkwartier

Ontdek ook