Leer over honderd - jaar luchtvaart

Vliegbasis Gilze-Rijen is off limit voor bezoekers, maar er is een mogelijkheid om toch een glimp op te vangen. Iedere woensdag- en donderdagmiddag is het museum ‘De Traditiekamer Vliegbasis Gilze-Rijen’ geopend van 13.00-15.30 uur. Hét museum voor meer dan honderd jaar luchtvaart in de regio.

Luchtvaart historisch cultuurgoed

In de Traditiekamer Vliegbasis Gilze-Rijen vind je de militaire historie van de gemeente Gilze-Rijen en omgeving. Hier vertellen enthousiaste vrijwilligers je honderduit over de geschiedenis en de rol die de vliegbasis speelde in de ontwikkeling van de Nederlandse civiele en militaire luchtvaart.

100 jaar luchtvaart

De expositie gaat terug tot 1909. Van de eerste primitieve tweedekkers tot aan de Apache-helikopters, die in Afghanistan de taliban opspeurden. Het civiele deel laat de betrokkenheid van de omgeving zien. Van omwonenden in de naburige dorpen die zich altijd nauw verbonden voelden bij het ‘vliegspektakel’. En van het vliegveld als bron van werkgelegenheid en tegelijkertijd een doelwit in tijd van oorlog.

Rijke verzameling

In het museum vind je foto’s, documenten, militaire uitrustingen, vliegtuigonderdelen en meet- en communicatieapparatuur. Ook zie je er vliegtuigmodellen, diorama’s en maquettes. 

TIP! De toegang van het museum is gratis. Dus wat let je?

Breng een bezoekje!

Rijksweg 121, Rijen 
Klik hier voor meer informatie

Foto's: Floris Oosterveld