Ontdek het - Vincent van GoghHuis

Op de geboortegrond van Vincent van Gogh staat een huis vol herinneringen. Geen klassiek museum, maar een actieve belevingswereld. Met een prikkelende presentatie over het leven en werk van Vincent van Gogh én aandacht voor zijn vakbroeders, van toen en nu. Daarmee is één van Vincent zijn dromen uitgekomen: een plek voor de kunst van de toekomst.

Zoon van een dominee

In 1853 werd de kunstschilder Vincent van Gogh, aan de Markt van Zundert, geboren. Samen met zijn vader, de dominee, bewoonde hij de pastorie. In 1903 werd Vincent zijn geboortehuis gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe pastorie. Op deze plaats vind je nu het Vincent van GoghHuis.

Terug in de tijd

In het Vincent van GoghHuis leer je meer over de jeugd van de kunstenaar. Vincent zelf vertelt je in een hoorspel over zijn bijzondere band met zijn broer Theo en de bezorgdheid van zijn ouders. In projecties komt het Zundert van die dagen tot leven. Je krijgt een kijkje in de kunsthandel, wordt getuige van Vincents worsteling met het geloof en je ontdekt hoe het de rest van de familie verging.

Vakbroeders

In het van GoghHuis vind je een poëtisch gemonteerde mix van kunstwerken en citaten waaruit de enorme impact van Van Gogh op talloze kunstenaars blijkt. Het programma van de wisseltentoonstellingen richt zich op kunstenaars van de 20e en 21e eeuw, die zich lieten of laten inspireren door ‘de vader van de moderne kunst’.

TIP! Van Gogh fan? Volg dan de Van Gogh Route. Treed in Vincent zijn voetsporen en ontdek de plekken waar hij leefde.

Breng een bezoekje!

Markt 26-27, Zundert 
www.vangoghhuis.com