Proef - handgebrouwen bier

Voor wie niet de aandacht zoekt, maar de aandacht heeft, voor wie begrijpt dat spreken zilver is en zwijgen goud, is er Bourgogne Kruis tarwebier. Tarwebier uit het Brabantse Oosterhout dat nog volledig met de hand gebrouwen wordt.

Broers die brouwen

Aan het Wilhelminakanaal-Zuid in Oosterhout staat brouwerij Bourgogne Kruis, een echt familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Die geschiedenis begint met een brouwerij in de 18e eeuw in Oud Gastel en Oudenbosch. Paul en Willem Thuring, broers van diezelfde familie, zijn in 2012 opnieuw begonnen, maar nu in hun bakermat Oosterhout.

Handwerk

Bourgogne Kruis staat bekend om haar verschillende tarwebieren, het signatuur van de brouwers. In de brouwerij gebeurt nog alles met de hand. Geen computers en automatisering, maar écht handwerk. “Herkenbaar, recht door zee, zuiver en natuurlijk, met de frisheid van een lenteochtend”, zo omschrijven Paul en Willem hun tarwebier.

Proeven?

De brouwerij bezoeken en de bieren proeven? Dat kan! Tijdens een rondleiding vertellen de broers je alles over hun brouwerij, het brouwproces en de bieren: vanaf het moment dat de mout van de mouterij gekocht wordt tot aan het moment dat de bier in de fles gaat. Brouwen van A tot Z!

TIP! Kom op de fiets en rijd langs het Wilhelminakanaal: al een eeuw lang de Oosterhoutse waterweg.

Bezoek de brouwerij!

De brouwerij is altijd open voor rondleidingen en iedereen is welkom om de verschillende bieren te proberen. Wel even reserveren.

Wilhelminakanaal-Zuid 104, Oosterhout  
www.bourgognekruis.com