Hip en vega(n) - in de stad

Breda is een bourgondische stad, maar je vindt er ook een heleboel hippe, vega en vegan hotspots! Van koffiebarretjes tot leuke restaurants én plekken waar je je kinderen ook mee naartoe kunt nemen. We zetten de leukste vega(n) hotspots van Breda voor je op een rijtje. 

IKEK

Zeg je vega, dan zeg je IKEK. Er staan een heleboel fijne vega opties op de menukaart, de keuze is reuze! Wist je trouwens al dat je bij IKEK ook kunt borrelen en dineren? Met mooi weer zit je hier heerlijk in de diepe binnentuin. 

Veemarktstraat 45 

Black & White Kafe

Op zoek naar vegan lunch gerechten of zoete lekkernijen? Bij Black & White Kafe vind je 100% plantaardige gerechten. Alles wordt klaargemaakt met eerlijke ingrediënten en waar mogelijk biologisch en huisgemaakt. 

Takkebijsters 72

De Jongens van Zand & Klei

Bij De Jongens van Zand & Klei in het Veemarktkwartier krijgt de aardappel de hoofdrol. Geniet hier van een vega lunch, borrel of diner. Er staan ook vegan opties op de menukaart. 

Veemarktstraat 76

PuiCk

Bij PuiCk vind je eerlijke en verse gerechten met een oosters randje. Er zijn ook volop vega opties op de kaart. Gezonde frisdranken en warme pita’s met zoet of hartig beleg. Ook een fijne plek om naartoe te gaan met kinderen! 

Veemarktstraat 56

Koffiebar Sowieso

In deze huiselijke bar worden heerlijke koffies, ontbijt, lunch en taartjes geserveerd! Meestal vegan, maar altijd gezond en gemaakt van natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten. Neem eens een kijkje bij Sowieso

Nieuwstraat 46

Anne & Max

Op zoek naar een leuke plek voor koffie met wat lekkers of een fijne lunch? Bij Anne & Max in Oranje-Zuid ben je bij het juiste adres. Met mooi weer zit je heerlijk in de ruime binnentuin! Ook leuk om met kinderen naartoe te gaan. 

Wilhelminastraat 17

Dames Pellens (tijdelijk gesloten)

Restaurant Dames Pellens is tijdelijk gesloten i.v.m. een verbouwing. Na de verbouwing zal het restaurant doorgaan onder de naam Restaurant Pellens.

Dames Pellens heeft een hele creatieve keuken waar elke dag met eigen verse kruiden wordt gekookt. In combinatie met aanvullende kruiden hebben ze een prachtig menu ontwikkeld. De menukaart is niet standaard vegan, maar als je het een dag van tevoren aangeeft, zorgt de chef ervoor dat er wat heerlijks voor je klaarstaat! 

Boschstraat 24 

Tapasbar Plan B

Tapasbar Plan B heeft een ruime kaart met veel verschillende vega(n) gerechten. Dit staat ook duidelijk aangegeven op de kaart met 2 blaadjes of een bloemetje. Heb je wel zin om te lekkerbekken? Kom dan met je vrienden en familie genieten van de warme bites. Ze serveren hier heerlijke vega(n) snacks, zoals: bitterballen, Thai Green Curry, bospaddenstoelen kroketjes etc. 

Kasteelplein 2

Kamu

Bij Kamu heb je het geluk dat er ieder seizoen nieuwe belegde broodjes op de kaart komen. Er zijn verschillende soorten broodjes waar je uit kan kiezen. Zo is er keuze uit broodjes met vlees, maar kan je ook kiezen tussen de vegetarische of veganistische broodjes die Kamu te bieden heeft. De sfeer van een fietsenwinkel geeft toch ook wat extra's aan de beleving!

Boschstraat 31

Jack & Jacky's

Kom eten bij Jack & Jacky's en geniet van de heerlijke en eerlijke gerechten die vers voor je worden bereid. Je kan hier dan ook terecht voor heerlijke smoothiebowls, (vegan) sandwiches en (vegan) salades. Eveneens als overheerlijke verse smoothies en juices!

Boschstraat 11

Well

Well focust zich op het creëren van gezond en zorgeloos eten & drinken waar iedereen van kan genieten. Zo staan er op het menu net zoveel vegan als non-vegan items. Alles is huisgemaakt en er wordt geen gebruik gemaakt van conserveermiddelen en andere toevoegingen. De perfecte gezonde & duurzame hotspot! Zelfs de taart bij de koffie is hier gezond! 
Je kunt er bestellen voor bezorging en afhalen, maar ook ter plekke je lekkers opeten.

Nieuwe Ginnekenstraat 49

Vannu

Waar voorheen restaurant Vanouds zat, begonnen Gijs Kemmeren en Iris Saaman onlangs hun groenterestaurant Vannu. De menukaart van Vannu beweegt mee met wat de omgeving en het seizoen te bieden hebben. Het restaurant doet zijn naam eer aan want de eigenaren hebben veel oog voor duurzaamheid, zo weinig mogelijk verspilling en zo veel mogelijk producten uit de buurt halen. Helemaal van nu dus. 

Gilzeweg 24, Bavel