Hip en vega - in de stad

Breda is een bourgondische stad, maar je vindt er ook een heleboel hippe, vega hotspots! Van koffiebarretjes tot leuke restaurants én plekken waar je je kinderen ook mee naartoe kunt nemen. We zetten de leukste vega hotspots van Breda voor je op een rijtje. 

IKEK

Zeg je vega, dan zeg je IKEK. Er staan een heleboel fijne vega opties op de menukaart, de keuze is reuze! Wist je trouwens al dat je bij IKEK ook kunt borrelen en dineren? Met mooi weer zit je hier heerlijk in de diepe binnentuin. 

Veemarktstraat 45 

Black & White Kafe

Op zoek naar vegan lunch gerechten of zoete lekkernijen? Bij Black & White Kafe vind je 100% plantaardige gerechten. Alles wordt klaargemaakt met eerlijke ingrediënten en waar mogelijk biologisch en huisgemaakt. 

Takkebijsters 72

De Jongens van Zand & Klei

Bij De Jongens van Zand & Klei in het Veemarktkwartier krijgt de aardappel de hoofdrol. Geniet hier van een vega lunch, borrel of diner. Er staan ook vegan opties op de menukaart. 

Veemarktstraat 76

PuiCk

Je vindt hier eerlijke en verse gerechten met een oosters randje. Gezonde frisdranken en warme pita’s met zoet of hartig beleg. Ook een fijne plek om naartoe te gaan met kinderen! 

Veemarktstraat 56

Koffiebar Sowieso

In deze huiselijke bar worden heerlijke koffies, ontbijt, lunch en taartjes geserveerd! Meestal vegan, maar altijd gezond en gemaakt van natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten. 

Nieuwstraat 46

Anne & Max

Op zoek naar een leuke plek voor koffie met wat lekkers of een fijne lunch? Bij Anne & Max in Oranje-Zuid ben je bij het juiste adres. Met mooi weer zit je heerlijk in de binnentuin! Ook leuk om met kinderen naartoe te gaan. 

Wilhelminastraat 17

Veganlicious

Van Hollands tot Amerikaans, Hindoestaans, Turks, Surinaams, bij Veganlicious in de FoodHall kun je terecht voor lekkere vegan gerechten! Alles op het menu is 100% plantbased, en daarmee zijn ze uniek in Breda! Elke maand doneren ze aan een goed doel dat staat voor een betere wereld, zoals Varkens in Nood of Wakker Dier. 

Reigerstraat 24