Statige bossen met lange lanen, heide, vennetjes en beken. Stap op de fiets en ontdek de prachtige natuur van Breda. Al snel kom je erachter dat de regio rijk is aan streekproducten en leuke streekwinkels. Tijdens deze route fiets je langs een aantal sfeervolle boerderijwinkels in omgeving Breda.

Tip: Iedere dinsdagochtend is er van 9.00-13.00 uur een biologische boerenmarkt op de Veemarktstraat. Dan komen de boeren als het ware naar je toe!  

Let op: Bekijk voor het bezoeken van een van de boerderijwinkels de actuele openingstijden! 

NIEUW! Boer&NLekker

Met Boer&NLekker combineer je winkelen bij de boer met het gemak van online bestellen. Onder het motto 'Het lekkerste vers, zo vanuit boerenhand in je winkelmand' werken vijftien boeren in en rond Breda samen om hun verse producten aan te bieden. Die gaan van romige boerenvla en mals rundvlees van Blonde D'Aquitaine-runderen tot ambachtelijk gerijpte abdijkaas en Shanghai paksoi. 
Zo werkt het:

  • Download de app Local Heroes
  • Bestel je verse boodschappen bij de verschillende boerderijwinkels
  • Haal je bestelling op vrijdagmiddag of zaterdag op bij Boerderijwinkel Van den Kieboom, Rietdijk 4 in Breda

Boer&NLekker is een initiatief van Agrifirm, een landelijk platform waarbij zo'n tienduizend boerenbedrijven zijn aangesloten. 

 

Boerderij Wolfslaar

Gelegen op het historisch Landgoed Wolfslaar, met haar landhuis, akkers, bos en kronkelende Bavelse Leij is de boerderij een geweldige uitvalsbasis voor deze fietsroute. In de streekwinkel kun je terecht voor streekproducten, moestuin- en bloemenzaden, kookboeken en leuke cadeauartikelen. In de lunchroom geniet je van een lekker hapje en drankje voordat je weer verdergaat met fietsen.

Wolfslaardreef 95, Breda

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Boerderijwinkel Tielemans

Vrijdag 25 maart begint hier in Bavel het aspergeseizoen! Je kunt er dagelijks verse witte en groene asperges halen met alles wat daarbij hoort. Op de website van de boerderijwinkel vind je recepten en uitgebreide informatie en kun je online je bestelling plaatsen. Ideaal om hier tijdens je fietsronde te stoppen om je bestelling op te halen!

Leijweg 3, Bavel

Wijngaard Dassemus

Wijngaard Dassemus ligt in het buurtschap Dassemus, vlak boven Chaam. Sinds 2005 is de wijngaard uitgegroeid tot 6 ha. met 22.000 wijnstokken. Dassemus heeft verschillende soorten druiven die allemaal op een biologische manier, dus zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, worden geteeld. 

In de winkel van de wijngaard zijn verschillende soorten wijn te koop. Op afspraak kun je er een rondleiding en/of wijnproeverij doen. 

Dassemussestraat 5, Chaam

Molen de Korenbloem

Iedere zaterdag kun je een kijkje nemen in Molen de Korenbloem. Loop eens langs de winkel na je bezoekje aan de molen. Hier vind je verse broodproducten, heerlijke bloem, meel en gist, lekkere genevers en whisky’s en zelfs een eigen speciaalbiertje: Korenbloem tripel.

Molenstraat 23, Ulvenhout

Boerderijwinkel Hoeve Overa

Eitjes die net gelegd zijn door de scharrelkippen, groenten en fruit van het land en verse melk. Stap even af om een kijkje te nemen in de winkel.

Overaseweg 188, Breda

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Melkveebedrijf de Kleine Meren

Aan de rand van de Vloeiweide vind je het melkveebedrijf de Kleine Meren. Dagelijks wordt er verse weidemelk verkocht die je zelf kunt tappen. Bekers en kannen zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar, maar je kunt natuurlijk ook een kan van thuis meebrengen.

Hellegatweg 31, Rijsbergen

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Het Aardbeienterras

De naam spreekt voor zich! Bij Het Aardbeienterras in Rijsbergen vind je alles wat te maken heeft met dit heerlijke fruit. Van verse aardbeien tot aardbeienplanten tot aardbeien prosecco. Neem een kijkje in het winkeltje met de uiteenlopende producten. Op zoek naar een cadeautje? Dan ben je ook aan het goede adres! Ook voor kinderen is dit een hele leuke plek.

Pannenhoefsebaan 31, Rijsbergen

De Elfrahoeve

Voor degene die een extra grote ronde willen fietsen! Onderweg stop je even bij de Elfrahoeve in Achtmaal om wat te eten te halen voor vanavond. Hier verkopen ze varkensvlees van hoge kwaliteit dat wordt aangeboden via een automaat. Het vlees wordt meteen diepgevroren, dus het is langer houdbaar dan vers vlees dat je invriest. Ideaal dus!

Nieuwmoerseweg 21, Achtmaal

Asperge- en wijnboerderij de Santspuy

In een landelijke omgeving net buiten Etten-Leur vind je de wijn- en aspergeboerderij De Santspuy. In de boerderijwinkel vind je behalve versgestoken asperges, ook een bijzondere selectie streekproducten. Je kunt hier ook terecht voor een wijnproeverij.

Zandspui 45, Etten-Leur

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Groe(n)ten van de boer

Het verkopen van zoveel mogelijk seizoen producten van eigen land en van collega-tuinders: dat is de filosofie van boerderijwinkel Groe(n)ten van de boer in Etten-Leur. Omdat het seizoen product als uitgangspunt wordt genomen voor het assortiment, kun je ieder seizoen terecht voor andere groenten en fruit. En de producten zijn allemaal eerlijk en heerlijk!

Attelakenseweg 8, Etten-Leur

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

IJsboerderij Heidehoeve

Niet veel verder vind je IJsboerderij Heidehoeve. Stap hier even af voor een vers ijsje of neem een kijkje op de ijsboerderij.

Hoge Bremberg 33, Etten-Leur

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

De Walnoothoeve(n)

Bij de Walnoothoeve worden oude streekrassen zoals het Chaams Hoen en de Brabanter weer onder de aandacht en in productie gebracht. Dat is nog eens bijzonder! Het is zeker de moeite waard om deze producten eens te proeven bij de boerderij in Hoeven.

Oude Bredasepostbaan 17, Hoeven

Aspergeboerderij Schalk

Witte, groene én paarse asperges; je vindt het allemaal bij Aspergeboerderij Schalk in Prinsenbeek! Als aspergeliefhebber moet je hier zeker eens langsgaan, want het aanbod is divers. Zo worden er asperge kroketten verkocht, bonbons in de vorm van asperges, maar ook asperge ijs! 

Plof neer op het boerenterras om even bij te komen van je fietstocht onder het genot van een van de vele heerlijkheden. 

Postbaan 31, Prinsenbeek

Boerderij Kieboom

Gelegen in de wijk Haagse Beemden ligt de gezellige Boerderij Kieboom. Dit gemengde boerenbedrijf bestaat uit een boerderijwinkel, aardbeienkwekerij, rundveehouderij én imkerij. Je kunt hier terecht voor het allerlekkerste fruit, gezonde verse groenten en lekkere streekproducten, vers van het land. Ook wordt er vlees uit eigen stal verkocht. Genoeg te proeven dus!

Rietdijk 4, Breda

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Molen De Arend

In de molenwinkel van Molen De Arend vind je broden, zoete baksels maar ook een groot assortiment van brood- en zoete bakmixen die gemaakt zijn van het meel dat Arie bovenin de molen maalt. Verder kun je hier terecht voor andere bakingrediënten, broodbeleg, boeken en originele cadeautjes. Zeker de moeite waard om hier eens af te stappen!

Molenstraat 40, Terheijden

Van Beek Asperges

Gelegen in Terheijden vind je een boerderijwinkel met niet alleen dagelijks verse asperges, maar ook huisgemaakte aspergesoep, sauzen, ham, eieren, aspergewijn(!), quiche en lekkere streekproducten. Ook verkopen ze aspergeservies. Laat je verrassen door al het lekkers. Dat wordt smullen!

Munnikenhof 15, Terheijden

Recreatieboerderij Johan & Caroline

In Wagenberg vind je de gezelligste recreatieboerderij in de omgeving! Brabantse gezelligheid, gastvrijheid en lekkernijen. Alle streekproducten worden geteeld of geproduceerd door ondernemers uit de directe omgeving. Zoals Johan en Caroline zelf ook wel zeggen: “Kom ook boergondisch genieten!”

Wagenstraat 74, Wagenberg

Kaasboerderij 't Bosch

Heb jij weleens gehoord van Paprikaas? Nog nooit? Stap dan ook eens af in Made bij de kaasboerderij! Hier worden authentieke producten aangeboden, zoals Paprikaas en Biesboschkaas, waar ze erg trots op zijn. Ook voor zoetigheden, ander soort zuivel en cadeaus kun je hier terecht. 

Wagenbergsestraat 2, Made

Bij Snoek

Bij Snoek is een melkveehouderij gelegen in Teteringen. Fiets eens langs voor een heerlijk ijsje uit de ijsboerderij of stap binnen in de landwinkel. De keuze is reuze: of je nou een heerlijk stuk kaas, pure sappen, lekker vlees, iets lekkers voor bij de borrel, of een cadeautje zoekt. 

Groenstraat 10, Teteringen

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Dorpsboerderij Het Bruijntje

Brabantse landwijnen, speciaal bieren of een lekker theetje. Bij Dorpsboerderij Het Bruijntje in Raamsdonksveer heb je in ieder geval genoeg keuze! De winkel ligt aan de rand van de Biesbosch, waardoor het een perfecte plek is om even langs te fietsen. 

Prins Hendrikstraat 26, Raamsdonksveer

Zuivelboerderij De Driehoek

Deze streekwinkel ligt op een wel heel bijzondere plek, namelijk op het terrein van de Sint Paulus Abdij in Oosterhout. In de kelders maken zij verschillende abdijkazen. Een van de parels van de boerderij is De Benedictus: de enige roodflora kaas in Nederland die op deze manier gerijpt wordt. Dit kaasje wil je niet missen op de kaasplank!

Hoogstraat 82-B, Oosterhout

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Ambachtshoeve

Een zuivelboerderij in Raamsdonk met een hart voor zuivel. De producten worden op een natuurlijke en ambachtelijke manier geproduceerd. Ga hier eens langs voor een heerlijk kopje chocolademelk of karnemelk in allerlei smaken. Vergeet geen contant geld mee te nemen, want je kunt hier niet pinnen!

Luiten Ambachtstraat 27, Raamsdonk

Boerderijwinkel Den Heerd

Terwijl je in Dongen langs boerderijwinkel Den Heerd fietst, zal het je opvallen dat de koeien áltijd buiten lopen. Een goede kwaliteit van leven proef je immers terug in het rundvlees! In de boerderijwinkel vind je scharrelvlees van koe, kip en varken, maar ook boerenkaas, eieren, bereidingen van vlees en andere streekproducten.

Eindsestraat 21, Dongen

Asperges van de Rith

Al ruim 20 jaar telen Marco en Hetty het zogenaamde witte goud. Van maart tot eind juni worden de asperges gestoken. Gedurende het seizoen worden er verse asperges verkocht in de boerderijwinkel. Hiernaast vind je er allerlei andere heerlijkheden die je nodig hebt om een asperge menu te bereiden. Wat dacht je van aspergewijn of aspergebier?

Dus stap even van het fietsje en kom een kijkje nemen bij 'de lekkerste van Breda'!

Rithsestraat 174, Breda

Van Haperen aardbeien & zomerfruit

In deze moestuin van Breda worden al generaties lang fris zacht fruit, zoals heerlijke aardbeien en smaakvolle groentes geteeld. Op de aardbeienboerderij van de familie Van Haperen worden van half maart tot december aardbeien geoogst. 

Rithsestraat 128, Breda

 

Liesbos Asperges

Door verschillende teeltechnieken, waaronder het verwarmen van de aspergebedden, kunnen Eric en Annelie je vanaf februari tot eind juni voorzien van de lekkerste asperges. Breid je fietsrondje een stukje uit en haal hier alles voor je aspergemaaltijd. 

Tip: proef hier ook eens de heerlijke aardbeien!

Liesstraat 82, Breda

Landwinkel Hop & Zo

Vroeger een varkenshouderij, nu een mooie en gezellige landwinkel met pure producten uit de omgeving. Van rundvlees en biologisch varkensvlees naar groenten en delicatessen. Ook voor mooie cadeaupakketten ben je hier aan het juiste adres. 

Grintweg 4, Breda 

Hoort jouw boerderijwinkel absoluut in dit overzicht thuis? Mail dan een klein stukje tekst + foto's aan: marketing@bredamarketing.nl. 

Bekijk de route