Bourgondisch genieten - in Breda

Een arrangement met de flair en de geuren van het zonnige Franse zuiden. Wist je dat Breda in de middeleeuwen een deel was van het hertogdom Bourgondië? Die invloed is nog goed te merken in de rijke eetcultuur. Bij het boeken van je B&B kom je al in Franse sferen: kies bijvoorbeeld voor het persoonlijke Lieu de Ruse van de kleurrijke Maria en Frans (what’s in a name) of boek het rustige, historische Stadslogement die luxe kamers zoals de ‘Vide’ aanbiedt.

Maar je wil Breda culinair ontdekken! Dus in de benen: de stadswandeling Foods&Boots heeft een originele invalshoek: de voedselvoorziening voor de garnizoensstad Breda. Hierin lees je het verhaal van de Franse suikerbakker Nicolas Appert die een beloning van Napoleon wint doordat hij conserven ontdekt. Een wandeling met allerlei leuke tips voor cafés en winkels met onweerstaanbare lekkernijen. Tijdens de route kom je op het sfeervolle Van Coothplein en je oog valt meteen op de charmante Brasserie Bardot, voorzien van een groot terras met daarnaast restaurant Pampelonne. Ben je in Saint-Tropez of in Breda? Je weet het even niet meer, maar wat je wel weet is dat de fruits de mer naar je lonken en dat het lunchtijd is. Je vervolgt je wandeling en rust uit in je heerlijke B&B. Maar vergeet niet nog even langs Latour te gaan voor een glas wijn en om delicatessen mee naar huis te nemen.

Voor je diner ga je naar de très Franse bistro Formidable in het Ginneken om in een ongedwongen sfeer van hoge kwaliteit klassieke Franse gerechten te genieten. Of je reserveert bij het bekende Salon de Provence. Kort geleden hebben de jonge en ambitieuze Niels en Bono het restaurant overgenomen en koken met liefde en de mooiste producten.

Luister tijdens het lezen naar Une Belle Histoire van Michel Fugain.