Biertjes en lekker eten - in Breda

Verleng je verblijf! Nog niet uitgekeken in Breda en omstreken? Er is echt nog veel meer op culinair gebied te beleven. Ga op dag 2 lekker pad naar Zundert. In de abdij Maria Toevlucht brouwen ze het heerlijke Zundert bier. Je kunt hier bier kopen in de abdijwinkel. Of bezoek de Heilige Driehoek in Oosterhout, waaronder het St Catharinadal met wijngaard en wijnhuis

In Breda

Hou je van brouwerijen? Dan ben je helemaal op je plek in Brabant. In Breda kan je diverse hippe industriële of juist klassiekere brouwerijen bezoeken: Frontaal op een industriële locatie, Bliksem op het ruige Haveneiland, het klassieke café De Beyerd met befaamd eigen bier. En Brouwerij St. Joris in de mooie Boterhal aan de Grote Markt.

Na een dag op pad zin in een tikkie avontuurlijker restaurant? Ga naar De Jongens van Zand en Klei: alles draait hier om de aardappel en dat levert smaaksensaties op! Of kies voor restaurant Porta Sud in een art deco-passage. De jonge creatieve chef Ralph Geerts kookt compromisloos met zuivere producten de mooiste en verrassendste gerechten.