Breda ademt - cultuur

Wat een prachtige campus! Breda koppelt de toekomst van de stad op een inventieve manier aan het historisch erfgoed. Je hotel is daar een mooi voorbeeld van: de compleet gerestaureerde voormalige kazerne is een rijksmonument uit de 18e eeuw. Anno 2020 worden hier elke dag mbo-studenten hospitality, toerisme en recreatie opgeleid. Het Rooi Pannen hotel is hip, maar ademt geschiedenis. Dus kom maar op met die verhalen! 

En die kom je zeker tegen bij de Blind Walls Gallery. Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Meer dan 80 muurschilderingen die gemaakt zijn door internationale kunstenaars vertellen verhalen over de stad. Op de fiets, onder leiding van een jonge gids, ga je kriskras door Breda. Maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje de route volgen. Na afloop van de route wil je wel even uitpuffen en je kiest voor de Foodhall in de Reigerstraat. Veel Bredanaars weten nog dat hier een bioscoop was, maar weinigen dat op deze plek de oudste muur van Breda terug te vinden is. Voor het restaurant van deze eerste avond hoef je alleen maar de straat uit te lopen naar Bobbi’s Bar. Sinds 2018 zit Bobbi’s Bar precies op de plek waar sinds de 14e eeuw een van de stadspoorten van Breda stond.

Maar daar kan je niet te lang blijven zitten! De avond is nog lang en een theatervoorstelling of concert lonkt. Bekijk zeker de agenda van het Chassé Theater of popodium Mezz

(De tekst gaat door onder de foto's) 

Na je ontbijtje in het Groot Arsenaal van De Rooi Pannen, ligt er nog een mooie uitdaging te wachten: de hagelnieuwe citygame: Credo, het verborgen pad van Breda. Met je team van minimaal twee personen los je een mysterie op.  Je speelt het spel op je telefoon en ontdekt een route te door het centrum. De opdrachten zijn vergelijkbaar met die in een escapegame. Bovendien kraken jullie onderweg een code, die jou zeggenschap geeft over de toekomst van Breda.

Zo! Je voelt je benen nu wel. Je besluit je 24 uur Breda bij het T-huis in het park Valkenberg. De nieuwe eigenaren hebben het T-huis in het 16e-eeuwse park weer klaargestoomd voor de toekomst.