Voor de - buitengenieter

Kom je een bezoekje brengen aan Breda? Dat is een uitstekend plan. Breda bevindt zich namelijk in een ontzettend groen gebied. Vanuit de historische binnenstad ben je zo in het groen! Deze bucketlist moet je afgevinkt hebben als je in Breda bent geweest.

1. Wandelen door het Markdal

Op een steenworp afstand van de binnenstad van Breda vind je heel veel natuur. Een van die mooie natuurgebieden is het Markdal. Het Markdal dankt zijn naam aan de beek De Mark, die door de weilanden ten zuiden van Breda stroomt. Om wateroverlast te voorkomen, heeft Staatsbosbeheer de Mark weer laten meanderen. De natuurgebieden langs de oevers van de rivier vangen overtollig water op. Hierdoor krijgt de natuur alle kansen.

2. Boerderijroute fietsen

De omgeving van Breda heeft zoveel moois te bieden! Stap op de fiets en verken het groen rondom de stad. Al snel kom je erachter dat de regio rijk is aan streekproducten en leuke streekwinkels. Tijdens deze route fiets je langs een aantal sfeervolle boerderijwinkels in omgeving Breda.

Bekijk de route

3. Varen over de Singels

Verken Breda per boot en vaar over de singels van deze historische stad. Ondertussen geniet je van het mooie uitzicht. Varenderwijs wordt duidelijk wat er zich in de loop van de tijd op en rond het Bredase water heeft afgespeeld. 

Lees meer over Breda vanaf het water 

4. Wandelen of fietsen in het Mastbos

Het Mastbos, aangelegd door Hendrik III van Nassau, wordt ook wel de ‘achtertuin van Breda’ genoemd. Je loopt dan ook vanuit de wijk Ginneken, zo het bos in. Bredanaars, maar ook veel natuurzoekers van daar buiten, gebruiken het bos om te wandelen en te fietsen, te sporten en te ontspannen of om gewoon te genieten van de natuur. Lees hier meer over het Mastbos.

5. Valkenberg Park

Het Valkenberg Park mag je niet overslaan als je in Breda bent geweest. In welk seizoen je ook komt, het is hier altijd mooi. Strijk lekker neer op een bankje langs de vijver, spreid je picknickkleedje uit op het gazon, maak een fijne wandeling of geniet van een koffie (to go) bij het T-Huis. Lees hier meer over het Valkenberg Park.

6. Strijbeekse Heide

Op een steenworp van Breda vind je een prachtige wandeling die je gedaan moet hebben! Treed in de voetsporen van de smokkelaars en bewandel de grens tussen België en Nederland op dit boswachterspad over de Strijbeekse Heide. In augustus kleurt de heide paars, al heeft een wandeling rondom het eiland in de Goudberg elk jaargetijde iets magisch. Bekijk de route hier.