Overnachten in het - prachtige Markdal

Rust en ruimte in het groen. Fietsen, bootje varen, suppen, kanoën, zwemmen, wandelen.
Ook leuk met kinderen! 

Als je aankomt bij Bed & Breakfast Nuwenhuys valt alles van je af. De eeuwenoude boerderij in het Markdal staat op een plek die al duizend jaar bewoond wordt. Annina, de eigenares, toverde het verwaarloosde landgoed om  in een smaakvolle B&B.  Ook langs de rivier de Mark vind je Cottage Markdal in de Bieberglaan (vraag naar de geschiedenis van dit eigenzinnige laantje).

Bij de B&B’s kun je een fiets huren. Je fietst door het Markdal en de chique Baronielaan naar het centrum. In en rond de Haven zijn er bij diverse locaties bootjes te huur. Ga bootje varen, suppen of kanoën door de prachtige singels. Daarna kun je lekker lunchen bij het hippe Baai op het terras aan het water! Maar je actieve dag Breda kan nog actiever: je fietst naar landgoed Wolfslaar, waar een zwembad is en een kinderboerderij en waar je in het Tuinhuis van Charlotte, heerlijkheden kan eten en drinken. Vanuit Wolfslaar ben je snel terug in je B&B.

Op fietsafstand zijn leuke restaurants in Ulvenhout: Intermezzo, Bistro Sharlot of iets chiquer: het Jagthuijs.

Daarna slaap je als een roos en ontwaak je in het groene Markdal. Heb je nog meer tijd in en om Breda? Denk dan voor dag 2 aan het afwisselende boswachterspad in het Mastbos op een steenworp afstand van je B&B. Zijn de kinderen erbij? Sluit dan af bij de 7 Heuveltjes. Een heerlijke ‘uitspanning’ bij het Mastbos met groot terras en speeltuin. Of doe als een Bredanaar en fiets op zondag langs de Mark naar Meersel-Dreef. Drink in Meersel-Dreef een bolleke Koninck op het terras bij Taveerne 'de Paters' en wandel in de Mariatuin met heiligenbeelden.

Heb je aan 24 uur niet genoeg? Bekijk dan onze tips voor dag 2.