Flink fietsen, zwemmen - en jeu de boules

Je uitvalsbasis is de net geopende b&b Huize Druivelaar; met een honderd jaar oude kas  in het charmante Princenhage, een dorp dat is vastgegroeid aan Breda. Je wordt ontvangen door de enthousiaste gastvrouw. Met de huurfietsen van de b&b ga je lekker op pad. Via de fietsknooppunten 35-34-48-50-76 en stukje richting 73 brengt de route je naar de Asterdplas. (Je volgt zo een deel van de fietsroute rondje Terheijden-Princenhage. Bekijk hier de route op de kaart met fietsknooppunten.) De Asterdplas is heerlijk voor een frisse duik! Je kunt hier zwemmen, surfen en zeilen. (Tip voor onderweg: Doe in de zomer een rondje door het Maiisdoolhof van Hof van Overveld In Prinsenbeek!)

Naast de Asterdplas ligt het Haagse Beemdenbos. Maar eerst ben je nu toe aan een heerlijke lunch bij de Asterdhoeve.  Natuurlijk kun je het als echte buitengenieter niet laten om hier een potje Jeu de Boules te spelen.

Nog even zwemmen en vervolgens fiets je weer naar Princenhage via de knooppunten 73-52-51-50-48. Tijd voor een drankje op de gezellige Haagsemarkt, bijvoorbeeld bij Eet & Bierlokaal de Aogse Markt

 

Heb je aan 24 uur niet genoeg? Bekijk dan onze tips voor dag 2.