Zomer - in je bol

Steeds meer bootjes op de singels, kinderen aan het suppen en de terrassen stromen vol... Dat kan maar één ding betekenen: het is zomer! Hoe vier jij de zomer in Breda? Wij tippen een reeks aan leuke activiteiten om deze zomer in Breda door te brengen!

Kom je op bezoek in Breda deze zomer? Leuk! Bekijk hier alle benodigde informatie en plan je bezoek

Voor fijnproevers

Dat Breda bekend staat om de vele horecagelegenheden wist je waarschijnlijk al. Kun je daarom geen keus meer maken? Bekijk hier terrassen aan het water of bekijk leuke tuinterrassen in de binnenstad. Benieuwd wat je niet mag missen bij je bezoek aan Breda? Vink de bucketlist voor fijnproevers dan af! We helpen je ook graag op weg met de fijnste koffietentjes, vega restaurants en borrel hotspots.

Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery is hét museum op straat in Breda. Een groeiende collectie van meer dan 100 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. 

Ontdek de muurschilderingen

Bijzonder overnachten

Lekker op vakantie in eigen land? In Breda zit je goed! Je kunt hier heerlijk luxe verblijven in een hotel of avontuurlijk overnachten in een bijzonder verblijf. Bekijk tijdens je bezoek niet alleen de highlights (die je overigens ook niet wil missen!), maar kijk ook eens naar deze tips van locals. Zo ontdek je de leukste, verborgen plekken in en om de stad!

Ontdek het Haveneiland

Dé urban hotspot van Breda: Het Haveneiland. Inmiddels bekend bij vele Bredanaars en dat is maar goed ook. Het industriegebied is inmiddels een creatieve broedplaats om te wonen, werken en beleven. Drink een Bredaas biertje bij BRACK, borrel bij Radio Pannekoek of plof neer op het stadsstrand Belcrum Beach. Ook nog even actief bezig zijn? Neem je skateboard mee en leef je uit bij Pier15. Daarna struin je nog even verder bij broedplaats STEK en neem je een kijkje bij deze creatieve ondernemers. Een plek voor jong en oud!

Wandelen en fietsen

Niet alleen in, maar ook om Breda vind je de mooiste, groene natuurgebieden. Wij verzamelen mooie wandel- en fietsroutes in de regio op deze pagina, met onder andere geheime wandeltips van de boswachter, natuur- en baroniepoorten en leuke themawandelingen. 

Verborgen parels in de regio

Ook als je zelf uit Breda komt, zal je nog verrast worden door al het moois wat de regio te bieden heeft. Breda heeft namelijk een boel verborgen parels die een bezoekje waard zijn in jouw zomervakantie. Wat dacht je van een bezoek aan een biologische wijngaard of een kijkje bij een bijenboerderij? Of heb je al eens bier gedronken bij het Bourgogne kruis? 

 

Ontdek de verborgen parels