Winterse - stadswandeling

De binnenstad van Breda vormt een sprookjesachtig decor voor een sfeervolle wandeling. Maak ’s avonds een gezonde winterwandeling langs de gezellige lichtjes. Ieder jaar zorgt het Ondernemersfonds Breda voor de prachtige sfeerverlichting in de binnenstad. Met wie wil jij ’s avonds een rondje door Breda wandelen om de prachtig verlichte straten te bewonderen?

Bekijk de sfeervideo

De Grote Markt

Je komt aan op de Grote Markt, waar de bomen geweldig verlicht zijn. De Grote Markt straalt je tegemoet! Hier word je toch vrolijk van? Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen in de Halstraat te nemen… In één woord: magisch!

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Veemarktstraat – Vlaszak

Als je hebt rondgekeken op de Grote Markt, loop je via de Veemarktstraat richting Vlaszak. Ook hier is het zo gezellig! Kijk even naar links de gezellige Sint Annastraat in en vervolg je route.

Park Valkenberg – Willemstraat

Daarna struin je door Park Valkenberg, waar 18 bomen sinds dit jaar prachtig verlicht zijn. Daarna loop je langs het Baroniemonument, over de Willemsbrug naar de Willemstraat. Ook hier is het gezellig verlicht, een gezellige binnenkomer van Breda.

Speelhuislaan

Loop door het station richting de Speelhuislaan. Veel romantischer dan hier wordt het niet… Wandel door de laan en zodra de verlichting stopt, keer je om. Loop weer door het station, de Willemstraat en door Park Valkenberg.

Catharinastraat – Reigerstraat

Dit keer pak je de uitgang van het park in de Catharinastraat. Vanaf hier loop je naar de Reigerstraat. Het aanzicht naar de Grote Kerk is vanaf hier magnifiek mooi! Loop door, over de Havermarkt, tot de Vismarktstraat.

Haven – Brugstraten

Dan kom je aan bij de verlichte Haven, wat is het hier gezellig! Maar het houdt nog niet op, want daarna sla je linksaf naar de Tolbrugstraat. Via de Lange Brugstraat en de Karrestraat vervolg je je weg terug naar de Ginnekenstraat en het Van Coothplein.

Neem zeker je camera mee om een winterse foto van de binnenstad te schieten. Vergeet je @welkominbreda niet te taggen?