Verras - je Valentijn

Wie je ook wil verrassen op Valentijnsdag, je vriendin, vrouw, moeder of zus, in Breda vind je zeker weten je cadeau. Van cliché tot verrassend en creatief. Door lokaal te kopen, steun je ook nog eens de Bredase ondernemers. Laat je inspireren door onze tips. 

Sieraden

Misschien een beetje cliché, maar wel altijd goed! Met een mooi sieraad van Color ClubLILA the store of  Tierelantijn maak je haar sowieso blij. 

Lingerie

Een romantisch lingeriesetje doet het ook altijd goed. Laat je adviseren door de ervaringsdeskundigen van Naron (gespecialiseerd in grote cupmaten lingerie), The Lingerie Store of Imprèsse in Ulvenhout. Zij zorgen ervoor dat jij op 14 februari het perfecte cadeau hebt voor je vriendin. 

Zoetigheden

Mmm… Veel vrouwen zijn gek op zoet! Met de chocolade van We Love Chocolate, Lin's Lounge Chocolat Bar of een doosje macarons van Scoops wordt jouw Valentijnsdag gegarandeerd een groot succes. Bij Olala Chocola verkopen ze (h)eerlijke chocolade met leuke teksten. Ook Patisserie Nettur is een goede plek om lekkere gebakjes te halen. Net als Van Haaren waar de patissiers speciaal Valentijinsgebak maken. 

Neemlekker de tijd voor elkaar en geniet bij STILLEVEN van een lekkere high tea met huisgemaakte hartige en zoete lekkernijen. 

Zeg het met bloemen

Prachtige boeketten en rozen vind je bij bloemist Bloem & Plant by Dennis Kuijlaars in de Halstraat. Op de website vind je speciale Valentijnsboeketten met namen als ‘lieflijke rode roos’, ‘pure liefde’ en ‘mijn liefste’.

V&V Bloemen en Wonen aan de Ginnekenweg adviseert je graag bij een origineel en bloemrijk Valentijnscadeau. Op zondag 13 februari staan koffie en taart klaar om jouw bezoek extra feestelijk te maken.

Valentijnsdiner

Romantisch dineren om de liefde te vieren. Wat fijn dat het weer kan. Wij worden wel blij van het Valentijnsmenu van Hemels aan de Ginnekenweg. Dat ziet er ronduit ... hemels uit!
Maar dat geldt eigenlijk ook voor het speciale menu van de Veestallen

Op niveau thuis dineren? Pak dan eens uit met de Valentijnsbox van Restaurant Zuyd. Vijf heerlijke gangen in de sfeer van je eigen huiskamer. 

 

Romantisch overnachten

Het toppunt van luxueus genieten vind je in de Bredase binnenstad. Daar heet Hotel Nassau Breda je welkom met een speciaal Valentijnsarrangement inclusief romantisch viergangendiner in restaurant Liefdegesticht. 

Misschien minder chique maar wel heel verrassend zijn deze bijzondere plekken om de nacht door te brengen. 

A Cup of Cake

Met de Valentijnscollectie van A Cup of Cake maak jij jouw geliefde héél blij. Denk aan een ontbijt op bed of een date night box met cupcakes, muffins, bonbons en meer. 

Valentijnsroute 't bankje

Natasja en Sven bedachten een romantische Valentijnsroute langs allerlei bankjes in Breda. Een ontdekkingstocht naar jullie liefde voor elkaar. Hoe was jullie eerste kus ook weer? En hoe voelde het toen jullie elkaar voor de eerste keer zagen?
Als je je aanmeldt, kun je de route gratis op je telefoon downloaden. Lopend langs de bankjes hoor je dan inspirerende verhalen die vast mooie herinneringen uitlokken. www.tbankje.nl 

Interieur cadeau

Droogbloemen of een plant om haar huis nog knusser te maken of een kleurrijke kaars. Swan Market en Casa Maria beschikken allebei over een groot aantal originele (interieur)cadeaus. Vooral voor niet alledaagse hebbedingetjes ben je hier helemaal aan het juiste adres. 

Hare Majesteit Design heeft een groot assortiment in mooie designproducten voor in huis. Verras haar bijvoorbeeld met een keramiek vaasje 'het bloemendiefje', speciaal voor Valentijn. Of met deze kopjes gemaakt door 'local heroes' uit Breda. 

Candles & Cards

Een verwenpakket voor vrouwen hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis. Candles & Cards is de perfecte plek om je pakket samen te stellen. Ga bijvoorbeeld voor een lekkere geurkaars of geurstokjes en maak het af met een romantisch kaartje. Of tap je eigen parfum. 

Unieke geuren

Vind je parfum geven niet origineel? Wel als je de parfum zelf laat samenstellen bij Algorithmic Perfumery. Welke geur past bij jouw geliefde? Bij deze parfumerie kun je het helemaal zelf bepalen. Door het invullen van een vragenlijst, komt het apparaat dat in het ‘living lab’ in Breda staat, met een geur die perfect bij jou past. 

 

BreDate

Op zaterdag, zondag én maandag vind je op vier plekken in Breda een zogenaamde Valentijns-wall met een Valentijn-host. die verleidt jullie een Bredase selfie te maken en de Liefdesroute te lopen langs de romantische plekjes in de stad. Deze eindigt natuurlijk bij de 'slotjesbrug' bij de Haven. 

Meer inspiratie