Uniek en duurzaam overnachten in en om Breda

  • Regio
Voor de avonturiers die het overnachten in een hotel ondertussen wel gezien hebben, gingen wij op zoek naar bijzondere overnachtingslocaties in de omgeving van Breda. Vanuit deze locaties kun je op een verrassende manier de regio verkennen. En niet onbelangrijk: veel van deze accommodaties besteden veel aandacht aan duurzaamheid. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw verblijf in Breda onvergetelijk wordt!

Huize Druivelaar

Een verborgen parel in Breda! Verscholen achter de huizen, onzichtbaar vanaf de straat, verschijnt de oude boerderij Huize Druivelaar uit 1902. Geheel met groen omgeven en in alle rust omhuld met geluiden van vogels en het geritsel van bladeren.

De ruim honderd jaar oude authentieke en unieke druivenkas vormt de entree naar twee luxe en comfortabele Bed & Breakfast kamers. Je hebt zelfs een eigen terras in de originele druivenkas! In de stadstuin kun je verschillende vruchten plukken. Een plek om heerlijk te ontspannen en aan de drukte van de stad te ontsnappen!

Het Klooster

Bijzonder overnachten in een oud Kapucijnenklooster, het kan! Het Klooster Breda biedt een oase van rust in hartje centrum en is een perfect startpunt om de stad te verkennen. Je logeert in de voormalige, kleinschalige verblijven van de paters van dit prachtige rijksmonument. De dag begin je met een heerlijk ontbijt in de gezellige huiskamer.

Tip: ga niet terug naar huis zonder een wandeling te maken in de sfeervolle kloostertuin!

Slapen in een yurt

Slapen in een natuurhuisje van wol: het kan in zowel Rijsbergen als Klein Zundert. Super duurzaam! Hier ga je even terug naar de basis met je gezin voor eenvoud, rust, ontspanning, natuur, meditatie en fluitende vogels. Bij beide plekken pluk je je eigen maaltijd uit de moestuin. Slapen in een yurt is de ideale overnachting voor natuurliefhebbers die de rust willen opzoeken.

Tip: voor iedere boeking via Natuurhuisje.nl, doneren zij 1 euro aan het ondersteunen van de natuur!

Overnachten in de natuur

De natuur rondom Breda is een perfecte plek om niet alleen de stad, maar ook de regio te verkennen. Zo ligt er in Oosterhout een modern, houten boshuis. Vanuit het natuurhuisje kun je mooie wandel- en fietstochten maken over de Vrachelse Heide.

Ook in Rijsbergen kun je overnachten in een chalet met veranda in westernstijl. Geniet hier extra van de houtgestookte hottub die je bij kunt boeken! In dit B&B is ook een wellness suite aanwezig mét privé bioscoop! In de zomer kun je vanuit hier heerlijk zwemmen bij de Galderse Meren of kun je wandelen in het prachtige Mastbos.

Glamping

Hip en happening op dit moment: overnachten in een zogenaamde ‘pod’. Dit biedt het beste van twee werelden: het authentieke kampeergevoel en het comfort van luxe slapen. Oftewel: glamping! Dankzij de gekozen materialen en het bijzondere ontwerp voelt het verblijf in een pod avontuurlijk en geborgen tegelijk.

In Terheijden bij de Munnickenheide heb je de keuze uit vier pods waar je kunt genieten van de prachtige omgeving en de gemoedelijke Brabantse sfeer. Ook op de recreatieboerderij van Johan & Caroline in Wagenberg kun je kennis maken met het ‘boergondische’ plattelandsleven door te overnachten in een pod. Omdat je back to basic gaat, is het overnachten in een pod ook nog eens duurzaam!

De Duiventoren

Op natuurkampeerterrein De Duiventoren in Dorst vind je allerlei unieke verblijven. Logeer bijvoorbeeld in een ‘Trek-In’: een tiny house met hergebruikte materialen. Je kunt ook je eigen trekkerstentje meenemen, overnachten in een ‘houten tent’ of slapen in een yurt.

Voormalig steenoven

Op zoek naar rust, ruimte en privacy op een originele plek? Overnacht in een voormalige steenoven tussen de weilanden! Dit natuurhuisje in het Brabantse Alphen ligt midden in de natuur. Vroeger was dit een steenoven maar inmiddels is het omgebouwd tot een sfeervol natuurhuisje. Omdat het huisje vrij ligt op een groot stuk eigen bosgrond, heb je enorm veel privacy, rust en ruimte. Ook is er een vijver waar je lekker kunt zonnen en een moestuin waaruit je gratis mag plukken.

Slapen als Inuit

Zelfs een Inuit zou ervan dromen om in deze iglo te kunnen slapen! In de romantische Iglo Safari kom je helemaal tot jezelf. Op 950 vierkante meter eigen grond is het rustiek genieten met zowel het bos als uitgestrekte weilanden vlakbij. Met legio mogelijkheden aan wandel- en fietsroutes kun je hier heerlijk dwalen door de natuur.

Overnachten op hoogte

Slapen op 2,5 meter boven de grond in een boomhut? Wow! Op Recreatiepark d’n Mastendol kan het! Leuke gimmicks als een originele spreekbuis, verborgen vensters en een stevige trap, versterken het avontuurlijke karakter van de boomhut. Met de minilier hijsen de kids broodjes en versnaperingen naar het eigen domein. Ook aan de (groot)ouders wordt gedacht: naast de boomhut staat ook een lodge op de grond voor als de hoogte je even te veel wordt.

Glamping met een grote G!

't Buitenland

Overnachten in een Mongoolse yurt, Finse kota, pipowagen of een echte tipi: sfeervol en bijzonder!

’t Buitenland is een kleine, duurzame camping met bijzondere accommodaties voor een weekendje weg of vakantie. In de ‘ontstresshutjes’ ga je back to basics én krijg je toegang tot een houtgestookte hottub. ’s Avonds geniet je bij het kampvuur. Een relaxte uitvalbasis om de regio te verkennen!

Slapen in een kas en garage

De Kas InN is een glamping aan de rand van de Brabantse Biesbosch met een bijzondere overnachtingsplek. Je slaapt in een grote tuinkas die is omgebouwd tot luxe accommodatie. Omgeven door grote ramen, inclusief plafond, heb je een schitterend uitzicht over de omliggende natuur. Je ziet de zonsopgang en -ondergang en als je geluk hebt zie je de hertjes op het achterliggende boerenland.

Voor autoliefhebbers heeft deze locatie ook de Garage InN: hier kun je slapen naast je grote liefde én je vrouw!

B&B De Bievangh

De Bievangh is een boerderij met twee kamers: 'de hooizolder' en 'de grupstal'. Deze namen verwijzen naar de originele indeling van de boerderij. Dit bijzondere verblijf is gevestigd in een gerenoveerde woonboerderij.

De Bievangh hecht veel waarde aan duurzaamheid en maakt dan ook gebruik van zonnepanelen, groene stroom en een energiezuinige warmtepomp.

Paardenstal CRASH'N'STAY

Waar vroeger paarden Dirkje en Xanthos leefden, is deze paardenstal nu omgebouwd tot een unieke overnachtingsplek. Het vakantiehuis is een unieke accommodatie, waarbij de keuken, woonkamer en slaapvertrekken in de authentieke paardenboxen zijn ingericht. De charme van het primitieve en de natuur wordt gecombineerd met de luxe van de meubelen en het sanitair.

Rondomtuin

Rondomtuin ligt in een weelderig groene tuin die je helemaal tot je beschikking hebt. Hier wemelt het van de vlinders, insecten en vogels. In de voormalige boerenschuur is een riant, sfeervol vakantieverblijf gerealiseerd. Er staan fietsen klaar voor een lekkere tocht in de omgeving, maar ook in de enorme tuin blijven, is geen straf. Je hebt er zelfs een eigen jeu de boulesbaan.

De keuken biedt alles om lekker te koken. Pluk je benodigde ingrediënten uit de biologische moestuin!

B&B De oude snoepwinkel

Tussen de oude panden in de binnenstad vind je B&B De Oude Snoepwinkel. Het pand uit circa 1800 diende - zoals de naam al zegt - als beroemd Bredaas snoepwinkeltje. Grote kans dat Bredanaars het zich nog wel herinneren! Het appartement is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een fijn patiotuintje. Een tof verblijf op een perfecte locatie!

Bed & Stilte

Aan de rand van Princenhage vind je een prachtig buitenhuis in het groen: Bed & Stilte. Het huis is cosy en boheems ingericht en beschikt zelfs over een hottub en sauna! Je geniet hier van rust en ruimte, maar bent tegelijk ook maar op 15 minuten loopafstand van de binnenstad. Een ideale plek voor je bezoek aan Breda.

Tip: ken je Airbnb al? Bekijk deze website eens voor allerlei appartementjes, huizen en meer in en rond Breda.

Hoort jouw bijzondere overnachtingsplek absoluut in dit overzicht thuis? Mail dan een klein stukje tekst + foto's aan: marketing@bredamarketing.nl.