Herfst - in Breda

Zin om eropuit te gaan in de herfstvakantie? Er zijn genoeg leuke dingen om te beleven in Breda! Wij zetten de leukste tips voor je op een rijtje. 

Naar de gamehal

Ben jij al eens naar de gamehal geweest? Ga dan naar Ted’s Arcade in de Tolbrugstraat of naar GameState op de Grote Markt. Fun gegarandeerd! En ook een ideaal uitje als het regent, want daar sta je lekker droog! 

Ted's Arcade - Tolbrugstraat 3
GameStatee - Grote Markt 17

Hup, naar buiten!

Weer of geen weer, het is altijd een goed idee om de natuur in te gaan. Helemaal nu de bladeren in de bossen verkleuren van groen naar oranje en rood. Gelukkig ben je vanuit Breda zo in de natuur om te fietsen of te wandelen. Leuk met kinderen: het kabouterpad in het Mastbos. Haal je wandelschoenen uit de kast en trek je regenjas aan en maak je op voor een fijne herfstwandeling. Klik hier voor buitentips in Breda!

Herfstvakantie bij Stedelijk Museum Breda

Bij  Stedelijk Museum is iedereen welkom - zonder reserveren of coronapas. Naast de tentoonstellingen zijn er extra activiteiten:

26 t/m 29 oktober: workshops papiertechnieken  voor kinderen vanaf 7 jaar
29 oktober: workshop modefotografie voor jongeren van 15-25 jaar
23 en 30 oktober: workshop boekbinden en Leporello maken
31 oktober: Presentatie en Artist Talk Maand van de Geschiedenis

Boschstraat 22

Vind hier meer informatie

Indoor speeltuin

Slecht weer in de herfstvakantie? Ga met de kids naar een van de indoor speeltuinen van Breda. Kabonk is het allerhoogste speelpark van Europa, daar moet je een keer geweest zijn... Let's play! Voel je weer even kind en ga los in het nieuwe Bouncevalley. 

Monkey Town - Tramsingel 48
Kabonk - Bavelseparklaan 8
Bouncevalley - Terheijdenseweg 514
Crossjumps - Liniestraat 21
Street Jump Breda - Donkerstraat 36 Teteringen

50 dingen om in de natuur te doen

Inspiratie nodig om in de natuur te ondernemen in Breda en omgeving met de kids? Dat komt goed uit. Boerderij Wolfslaar heeft een boekje gemaakt met 50 dingen die je gedaan moet hebben in de natuur onder je 12e. Klik hier om de PDF te downloaden. 

Filmpje pakken

Typisch een activiteit voor de herfstvakantie: naar de bioscoop! Gezellig met de kids naar een kinderfilm bijvoorbeeld. Je hebt de keuze uit Pathé, Kinepolis of Chassé Cinema. Bak popcorn erbij en je filmervaring is compleet.
Tip: tijdens de herfstvakantie is Cinekid in Chassé Cinema. Toffe kinderfilms, workshops en het Cinekid Medialab.

Pathé - Chasséveld 15
Kinepolis - Bavelseparklaan 4
Chassé Cinema - Claudius Prinsenlaan 8

Uitjes met slecht weer

Grote kans dat het slecht weer is in de herfstvakantie. Maar geen nood! Er is genoeg te doen in Breda, ook als het regent. We hebben een overzicht gemaakt met de leukste uitjes in Breda als het slecht weer is buiten. 
Lees het blog

De 100e Blind Wall bekijken

Sinds kort zijn er maar liefst 100 Blind Walls in Breda te vinden. Heb jij de laatste nieuwe al gezien? Je kunt er op eigen gelegenheid naartoe, maar je kunt ook een wandel- of fietstour boeken. Dan krijg je ook meer uitleg over het verhaal achter de Blind Walls! 
Lees meer over de Blind Walls Gallery

Happy Station Crazy Days

Playmobil fans opgelet! Bij Happy Station zijn het t/m 31 oktober Crazy Days. 
Playmobil expositie op het NS station, Playmobil verkoop, verkoop losse onderdelen en speeltafels waaraan kinderen zelf met Playmobil aan de slag kunnen.
Op 30 en 31 oktober is er een tweedehands Playmobilmarkt en een diorama bouwwedstrijd voor kinderen.
Meld je hiervoor aan door een berichtje te sturen naar info@stichtinghappy.nl 

Meer informatie over Happy Station