Paradijs - voor fijnproevers

Geen zin om één gerecht van de menukaart te kiezen? Wel zin om allerlei hapjes te proeven? Ga naar een tapasbar in Breda! Wij zetten de leukste tapas restaurants in Breda voor je op een rij. Geniet!

Tapasbar Centwich

Zoals veel mensen, zijn de eigenaren van Tapasbar Centwich zelf ook gek op tapas. Je krijgt geen genoeg van al die kleine en smaakvolle gerechten! Centwich haalt het beste uit de Mediteraanse keuken en giet het in smaakvolle tapas. Het leukste op de menukaart? Het verrassingsmenu met 14 verschillende hapjes!

Akkerstraat 14

Tapasbar Hacienda

Proef de Spaanse sfeer bij Tapasbar Hacienda! Je eet hier onbeperkt tapas voor 27,75 euro per persoon of kiest uit de uitgebreide menukaart vol met pan, ensaladas, tapas, postres, bebidas en meer...

Baronielaan 320

Tapasbar Plan B

Tapasbar Plan B serveert de lekkerste hapas, kleine hapjes uit de hele wereld. Start met een broodje en een van de borrelplanken, kies daarna een aantal hapjes om de tafel te vullen en wat dishes on the side. Houd wel een plekje vrij voor het toetje, vooral als je een zoetekauw bent!

Kasteelplein 2

FEBO tapas

Sinds 1976 vind je een klein stukje Spanje in Breda. Genieten van Spaanse gezelligheid onder het genot van tapas en drankjes (een authentieke sangria natuurlijk)! De gezellige binnentuin zorgt ervoor dat je bij FEBO de echte Spaanse sfeer beleeft. 

Halstraat 15

Los Olivos

Voor echte Spaanse specialiteiten begeef je je naar Los Olivos op de Princenhaagse Markt. Stel je eigen tabla (borrelplank) samen met verschillende soorten vlees en kaas en kies daarna uit de heerlijke lijst entradas en platos. Hasta pronto!

Haagweg 431

Sol Y Sombra

Sol Y Sombra (letterlijk 'zon en schaduw') onderscheidt zich vanwege de authenticiteit van de gerechten: de keus is groot en de kwaliteit van het eten is puur en eerlijk. Geniet met vrienden onder genot van een lekker glas vino of huisgemaakte sangria van heerlijke tapas. Paella is hier één van de specialiteiten!

Prinsenkade 1

El Quinto Pino

Spaanser krijg je het niet; eigenaren Cristina en Daniel zijn vanuit Spanje naar Nederland verhuisd met koffers vol recepten en ideeën om met ons in Breda te delen. El Quinto Pino verwijst naar een oud Spaans gezegde dat letterlijk 'ver weg' betekent. Ze zijn dan wel ver verwijderd van hun Spaanse roots, maar binnen het restaurant waan je je even in de wereld vol lekkere tapas en paella's. 

Nieuwe Ginnekenstraat 10B

Gaudim

Puur Catalaans genieten doe je bij Gaudim. Hoe je dat doet? Dat is misschien even wennen. De Catalaanse keuken kent namelijk niet de volgorde van voor-, hoofd- en nagerecht zoals wij die gewend zijn. Kies wat gerechtjes waar je zin in hebt en ze worden voor je geserveerd. Als je dan nog trek hebt bestel je gewoon nog een ronde. Zo geniet je de hele avond van steeds nieuwe lekkernijen.

Eten bij Gaudim is zo authentiek dat verschillende producten eigenhandig uit Spanje gehaald worden om zo die typisch Catalaanse smaakbeleving neer te zetten!

Kloosterplein 5

 

De Boterhal

De Boterhal is een international tapasrestaurant in hartje Breda, maar ook een speciaalbiercafé en wijnbar. Zo kun je er gezellig lunchen, borrelen en dineren. De Boterhal werkt met het shared dining concept, samen proeven dus! Bestel bijvoorbeeld de Tapasplank 'Boterhal' met onder andere calamares met citroen, crunchy chicken met chilisaus en gekonfijte uien.

Grote Markt 19

't Zusje

Bourgondisch genieten doe je bij 't Zusje. In het prachtige pand aan de Haven beleef je een gezellige avond met avondvullend, onbeperkt tapas eten voor 31,80 euro.

Let op: reserveer je plek bij 't Zusje op tijd, want het is gauw volgeboekt!

Vismarktstraat 28

 

La Cubanita

Tapas frias, tapas de carne en tapas de pescado. La Cubanita heeft het allemaal! Bij de meeste mensen een bekend begrip en ook in Breda vind je een vestiging van dit heerlijke tapasrestaurant. La Cubanita staat voor zwoele salsaklanken, spannende cocktails en heerlijke tapas. Kom het zelf ervaren.

Vismarktstraat 13-15

PuiCk

Niet per se een echt tapasrestaurant, maar PuiCk hoort zeker wel in dit lijstje thuis! Op vrijdag- en zaterdagavond serveren zij namelijk een shared dining verrassingsmenu. Je krijgt 7 smaken in 5 gangen geserveerd. PuiCk staat voor een diversiteit aan smaken en werkt met diverse kruiden en ingrediënten uit allerlei landen. Laat je verrassen!

Veemarktstraat 56

Bekijk hieronder waar deze tapas restaurants zich bevinden

Meer tips