Dance music - experience

Een dance music experience in Breda. Klinkt als muziek in de oren, maar wat kunnen we precies verwachten van dit spektakel ‘ONSTAGE’? We praten erover met William Watts, bedenker van dit concept. 

Vette Instagram-foto’s maken voor je feed. Dansen alsof je bij een concert bent. Zelf voelen hoe het is om in de spotlights te staan als topartiest. “ONSTAGE wordt een attractie voor het hele gezin. Ook oma gaat straks los op de vetste beats”, lacht William. “Het hele idee achter ONSTAGE is een leuke ervaring. Van muziek plezier kunnen maken. Daar is muziek voor bedoeld, toch?”

“Je komt binnen in de eerste ruimtes en je wordt meteen omgeven door de dancewereld. Tijdens deze experience laat je jezelf helemaal onderdompelen. Je creëert je eigen artiestenprofiel, met logo, kledingstijl, alles erop en eraan. En dan sta je ineens backstage in de coulissen van een enorm dancefestival en ga je aan de slag met je eigen show. Je creëert je eigen aftermovie!”

Oma gaat straks los op de vetste beats

Hoe ben je op dit idee gekomen?

“Door covid lag mijn werk in de evenementenbranche stil. Vanaf mijn zolderkamer bedacht ik het idee voor ONSTAGE. In die tijd mochten evenementen niet georganiseerd worden, maar musea waren nog wel open. Wat nou als ik die twee eens ging combineren? Een walk through attractie in de dancewereld… Ik ben zelf DJ geweest en ik heb een groot netwerk in de evenementen, dus deze branche ligt me aan het hart. Hoe vet zou het zijn om één dag topartiest te zijn? Een uitje voor de familie dat educatief en vooral gewoon heel erg leuk is. Het belangrijkste vind ik dat mensen straks lol met elkaar gaan maken.”

Waarom in Breda?

“We vergeten soms dat we in West-Brabant en in Breda ver vooruitlopen op de rest van de wereld als het gaat om festivals, muziek en evenementen. Niet alleen de grootste DJ’s komen uit Breda, maar ook de vetste ontwerpen voor discotheken over de hele wereld worden hier in de regio gemaakt. Neem bijvoorbeeld Unlimited Productions. Zit gewoon op Minervum in Breda. En vergeet ook de opleiding podium en evenementen techniek van Curio in Bergen op Zoom niet. Daar worden de nieuwe helden van de evenementensector opgeleid die straks uitwaaieren over alle continenten. Gewoon in dit kleine West-Brabant hè!”

Vanaf mijn zolderkamer bedacht ik het idee voor ONSTAGE

En nu is het tijd om van je plannen werkelijkheid te maken…

“Dat klopt. Het concept ligt klaar en de financiering is rond. En nu is ook het huurcontract getekend! Midden in de winkelstraat vind je de verborgen parel. Het pand op de Ginnekenstraat is nog volop in renovatie. Maar straks zal het je zeker niet ontgaan. Vanaf september kun je voor een dag in de wereld van een internationale top artiest stappen.

Ik kan niet wachten om deze vette experience met iedereen te delen! Hoe vet zou het zijn om nog meer (inter)nationale bezoekers te trekken naar Breda met dit concept? Er staat gelukkig een heel team achter mij, want alleen kan ik het niet. Ik werk onder meer met Mark van Loenhout, hij is jarenlang tourmanager van Tiësto geweest. Robert van den Boom is onze bouwtechnisch engineer, en deed dat al voor Madame Tussauds. Experience designer Frank Ouwens zorgt voor de vertaling van de verhaallijn naar een fysieke ervaring.”

 

 

Over de ONSTAGE experience

De ONSTAGE tourmanager neemt jullie mee langs studio sessies, fotoshoots, spannende backstage areas en warmt jullie op voor de spectaculaire liveshow op de mainstage. In de Masters’ Studio bouw je samen met je vrienden aan een eigen plaat. Techno, deephouse of progressive? Na het optreden gaan jullie naar huis met een eigen track, een overload aan persfoto’s en een te gekke aftermovie!

Online tickets

Over William Watts

Geboren in Bergeijk, maar verliefd geworden op Breda. “Breda heeft de perfecte balans tussen stad en dorp”, vindt William. Het studentenleven heeft de 29-jarige ondernemer naar Breda getrokken. Na zijn afstuderen heeft William gereisd en heeft hij in Melbourne en op Curaçao gewoond. Daarna is hij terug naar Nederland gekomen en werkte hij onder meer bij de decorbouwer van Disney en Universal, waar hij attracties ontwikkelde, en later bij Booking.com in Amsterdam. “Daarna ben ik teruggegaan naar Breda, waar ik 2 jaar voor The Fireflies heb gewerkt. Zij verzorgen entertainment op de vetste locaties. Door corona ging ik anders denken over evenementen. Vanaf mijn zolderkamer bedacht ik het idee voor een 365-dagen evenement: ONSTAGE.”