Vertoeven - op of aan het water

Vanaf het water ziet alles er anders uit. Een blik vanaf het water levert mooie en bijzondere stadsgezichten op. Breda geeft je de ruimte, ook op of aan het water! Wij zetten alle activiteiten die je kunt ondernemen voor je op een rij. 

Suppen op de singels

Op zoek naar verkoeling op warme dagen? Ga dan suppen! Suppen staat voor stand up paddling. Je staat op een supboard en met een paddle beweeg je je voort over de singels. Hoe leuk is dat! Sup langs het Valkenbergpark en de oude Koepelgevangenis. Verken Breda eens op een andere manier en ondertussen ben je ook nog eens gezond bezig. Een heuse workout op het water! Je maakt het zo ontspannen of intensief als je zelf wil. Plezier gegarandeerd. 

Bootje varen in Breda

De singels van Breda zijn onwijs leuk om met de boot te verkennen. Vanaf het water is zoveel meer te zien. Kijk eens naar onze historische stad vanuit een ander perspectief! Ga mee met Rondvaartbedrijf De Nieuwe Mark voor een rondvaart over de singels en ontdek hoe groen Breda eigenlijk is. Liever zelf bootje varen? Je kunt ook zelf een sloep huren (met of zonder schipper) om de mooiste plekken te ontdekken.
 

Tip: Wist je dat je tot in het centrum van Breda kunt varen met je eigen boot en kunt overnachten in de passantenhaven

Alle vaarroutes

Actief op het water: kano huren

Zin in een beetje actie op het water? Je kunt ook kanoën in Breda vanaf het Spanjaardsgat. De wegen met auto’s zijn nauwelijks te zien. Wat overblijft zijn de prachtige gebouwen en natuur langs het water. De route voert onder meer langs de Koninklijke Militaire Academie, de oude watertoren, het Chassé Park en de Seelig kazerne. Geniet vanaf het water en zie Breda eens vanaf een andere kant! Een actieve en ontspannen dag tegelijkertijd! 

Vertoeven aan de Galderse Meren

Zoek je verkoeling op een warme dag? Dan zijn de Galderse Meren the place to be. Het gebied ligt aan het Mastbos en de Galderse Heide en is genoemd naar het nabijgelegen dorp Galder. Het is ontstaan door zandafgravingen voor de aanleg van de A16. Je kunt hier heerlijk zwemmen, duiken en zelfs surfen als je zou willen. 

Vissen in Breda

Breda is met al zijn water de perfecte plek om te vissen. Gelukkig is dit ook mogelijk op veel plekken! Op VISplanner kun je precies zien waar je wel en niet mag vissen in Breda. Werp bijvoorbeeld je hengeltje uit in de stad: ook wel streetfishing of urban fishing genoemd! 

Wat je sowieso nodig hebt, is een VISpas. Voor de meeste wateren in Breda heb je een VISpas van De Baroniesche Hengelaars nodig. Op de website van De Baroniesche Hengelaars kun je de viswateren van de vereniging en de regels omtrent vissen vinden. Ook zie je hier welke vergunning je nodig hebt. 

Alle info over vissen

Belcrum Beach

Belcrum Beach is hét stadsstrand van Breda, gelegen op het Havenkwartier in de wijk Belcrum. Het stadsstrand is een plek om te relaxen met een drankje en een hapje, genietend van de zon, gezellig kletsen met je vrienden en luisterend naar muziek van een band of DJ. Belcrum Beach is ook een unieke locatie voor een verjaardagsfeest of een bedrijfsuitje. Let op: alhoewel Belcrum Beach een stadsstrand is, mag je hier niet zwemmen! 

 

WaterBike

Fietsen over het water?! Dat kan gewoon hier in Breda! De WaterBike is de nieuwe manier om vanaf het water de stad te verkennen. Samen met je vrienden, familie of collega's geniet je op een unieke manier van de stadssingels. Een actief en bijzonder uitje, waarbij je langs vele bezienswaardigheden fietst! Kies tussen een single of tandem waterfiets en trappen maar! Zo haal je het vakantiegevoel dicht bij huis. 
Kijk hier voor meer info.

Zwemmen in Breda

Toch liever naar het zwembad? In Breda zijn er tal van fijne zwembaden waar je terechtkunt, ook als het minder mooi weer is. Wat dacht je bijvoorbeeld van Zwembad Sonsbeeck (met een binnen- én buitenzwembad) of Zwembad Wolfslaar of Zwembad de Wisselaar
 

De Asterdplas
Zonnebaden, zwemmen, surfen, zeilen: het kan allemaal aan de Asterdplas. Lekker in het gras of in het zand, net wat je fijn vindt. Ook leuk: in het natte overgangsgebied bij de plas komen vele soorten vogels voor. Kinderen leven zich hier naar hartenlust uit! 

De Kuil in Prinsenbeek
Je kunt natuurlijk ook uitwijken naar Prinsenbeek om een dagje te genieten van mooi weer. Neem eens een kijkje bij zwemwaterplas De Kuil. Het zwembad heeft een ligweide en een ligstrand. Hier kun je ideaal vertoeven op een zonovergoten dag, ook met kinderen. 

‘t Zand in Alphen
Natuur- en recreatiegebied 't Zand ligt noordwestelijk van het dorp Alphen en grenst aan de natuurgebieden Chaamse Bossen en Alphense Bergen. De naam ’t Zand is niet toevallig ontstaan: eeuwenlang lag hier een uitgestrekte zandverstuiving, zoals op veel plaatsen in Brabant. Door zandwinning is er een waterplas ontstaan, waar je lekker kunt zwemmen, dobberen of zonnebaden. De kinderen kunnen zich de hele dag vermaken in of rondom het water. Ultiem genieten!