Lente - in zicht

Hoera, het is weer lente. De dagen worden weer wat langer, de lucht is vaker blauw en op veel plekken staan de bollen al in bloei. Breda wordt steeds groener! Hoog tijd dus om iets leuks te ondernemen in onze mooie stad! Wij zetten de leukste activiteiten voor dit seizoen op een rij. 

Picknicken

Gevulde picknickmand, kleedje mee en hup naar je favoriete groene park in Breda! Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken in onze groene stad. Leuk met kinderen, als date, met vrienden of familie! Kijk hier voor alle leuke picknickplekken.

Shoppen

Ga naar je favoeriete boetiek in Breda en shop een nieuwe lente-outfit bij elkaar of koop wat fleurige planten om de lente in huis te halen. Kijk eens bij een van de leuke winkels in de Sint Annastraat of ontdek Oranje-Zuid en het Ginneken. Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Breda! 

Wandelen maar

Nu het weer mooi weer wordt, is het extra lekker om buiten te wandelen. Wandel bijvoorbeeld langs muurschilderingen van de Blind Walls Gallery of struin door de sfeergebieden van Breda. Op zoek naar de echte verborgen parels? Neem dan een kijkje bij deze geheime wandeltips van de boswachter. Waarschijnlijk heb je het al gezien, maar Breda staat vol met prachtige bloemen. Ontdek de mooiste bloemenvelden tijdens de wandelroute langs de bollenvelden van ruim 4 kilometer. 

Terrassen

Geniet van het mooie weer op één van de vele tuinterrassen in Breda. Liever aan het water? Breda heeft genoeg mooie terrassen aan het water. En dan heb je alle andere terrassen op de gezellige markten en pleinen van Breda nog. De keuze is reuze. 

Kinderboerderij

Leuk voor kinderen, maar eigenlijk voor iedereen! Ga naar de kinderboerderij. Maak er een wandelingetje, voer en aai de dieren en help eventueel een handje mee. Leuke (kinder)boerderijen in Breda zijn Parkhoeve Breda Noord, Kinderboerderij de Sik, Kinderboerderij de Zandberg en natuurlijk Boerderij Wolfslaar. Welke is jouw favoriet?

Alle kinderboerderijen in Breda

Fietsen

Toe aan een rondje trappen? Wij zetten een aantal originele routes voor je op een rij:

Nog meer inspiratie nodig? Kijk hier voor nog meer fietsroutes

Bootje varen

Bekijk Breda eens vanuit een ander perspectief: vanaf het water! Water is altijd al erg belangrijk geweest in Breda. Vanaf het water krijg je dan ook een heel ander beeld van de stad. Kijk tussen deze fijne vaarroutes en mis niks van de omgeving. 

Buiten sporten

Geniet van de prachtige natuur in Breda, terwijl je ook nog eens sportief bezig bent! Want ook als je bent uitgekeken op je wekelijkse hardlooprondje zijn er genoeg andere buitensporten. Neem eens een kijkje tussen onze alternatieven

Bucketlist Breda

Wat wil jij altijd al doen in Breda? Stel je eigen bucketlist samen met activiteiten die je zeker nog eens wil doen of hotspots die je nog eens wil bezoeken. Om je een handje op weg te helpen hebben wij er al twee voor je samengesteld. De Buitengenieter Bucketlist is speciaal voor, de naam zegt het al, buitengenieters! En de Cultuursnuiver Bucketlist is voor degene die Breda als culturele stad willen ontdekken! Een echte Bredase bourgondiër? Dan is de Fijnproever Bucketlist iets voor jou!

Overnachten in de natuur

Wat is er lekkerder dan slapen in je tentje midden in de natuur? Niets natuurlijk! Stiekem verlangen we allemaal al naar vakantie, zodra de eerste zonnestralen doorkomen. Het is extra leuk als je in een bijzonder verblijf overnacht. Veel van deze verblijven zijn ook nog eens duurzaam, omdat ze midden in het bos liggen of omdat het verblijf simpelweg zo klein is dat er weinig luxe faciliteiten zijn. Lekker dichtbij huis blijven? Dat kan natuurlijk ook met een staycation!

Speurtochten

Breda kent een aantal leuke speurtochten om zowel met als zonder kinderen te ondernemen. Ga op een leerzame manier op ontdekkingstocht! 

Tip: haal onderweg een lekker ijsje bij een van de ijssalons in Breda!

Bredase bollen

Word jij in de lente ook zo blij van al die Bredase bollenveldjes? Op de ene plek met felle, uitbundige kleuren en een straat verder juist in zachte pasteltinten. Ieder jaar komen er meer van deze Keukenhofwaardige bloembedden bij. Wij wilden daar wel wat meer over weten en spraken met Anton Lips, de man achter de Bredase bollenvelden. Lees het interview hier. Wil je de route zelf lopen? Klik hier voor de route