Italië - in Breda

Ben je op zoek naar een Italiaans restaurant in Breda? Heb je zin in een goede pizza, een verse huisgemaakte lasagne of een goede pasta? Waan je in Italië, want wij zetten de leukste Italiaanse restaurants van Breda voor je op een rij.

Ragazzi Italiani

Zin in pasta of pizza? Dan ben je bij Ragazzi Italiani aan het juiste adres. Giancarlo en Roberto zijn Italiaanse chef koks die Nederland een revolutionaire smaak explosie brengen. De pasta en pizza zijn niet zomaar bij elkaar geraapt; over elk ingrediënt is nagedacht, hoe en op welke manier de smaken helemaal tot zijn recht komen.

Reigerstraat (Foodhall)

Trattoria Perron

Bij Trattoria Perron komen de ingrediënten rechtstreeks uit Italië! Op de menukaart staan verschillende antipasti, salades, pasta’s en pinsa romana’s, maar ook voor een lekkere panino kun je hier terecht. Op vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 kun je op het terras neerploffen voor de aperitivo, een gezellige vrijdagmiddagborrel waarbij je bij ieder drankje een gratis hapje krijgt. Waan je in Italië!

Willemstraat 29

Barlucca

Bijzondere pizza’s, smaakvolle pasta’s en lekkere vis- en vleesgerechten, je vindt het allemaal bij Barlucca. Maar ook voor de borrel (met bijpassende antipasti) ben je hier aan het juiste adres. Een bijpassende wijn mag natuurlijk niet ontbreken… Neem plaats in het sfeervolle restaurant of weet een plekje te bemachtigen op het terras, waar je lekker mensen kunt kijken op het Van Coothplein!

Van Coothplein 24

Da Attilio

Da Attilio is het oudste Italiaanse restaurant van Breda. En dat ze nog steeds op de Grote Markt zitten, wil wat zeggen, toch? Attilio Briganti opende in 1976 zijn restaurant en hier kun je terecht voor de klassieke Italiaanse gerechten: pizza’s, pasta’s en lekkere nagerechten.
Grote Markt 35

De Pasta Kantine

Als je in het steegje bij de Pasta Kantine zit, lijkt het net alsof je in Italië bent! Neem hier plaats voor een lekker Italiaans broodje of een pizza, pasta of salade. Je kunt hier ook bestellen of afhalen! Op zondagmiddag kun je hier terecht voor een late lunch of vroeg diner, de Italiaanse “pranzo”. Gezellig met het hele gezin of een groep vrienden verschillende gerechten bestellen. Genieten!
Veemarktstraat 72

Pizza Cantina 

Bij Pizza Cantina kun je terecht voor heerlijke steenovenpizza's. Komen eten of afhalen, het kan allebei! Of wil je de deur niet uit en je pizza's lekker laten bezorgen? Dat is ook mogelijk! Net waar je zin in hebt dus. 
Oranjeboomstraat 156

Reparola

Bij Reparola The Pasta Bar kun je terecht voor – je raadt het al – pasta’s! Maar ook voor een lekkere borrel met antipasti kun je hier perfect aanschuiven. Voor in de zaak heeft Reparola een cocktailbar. Bij mooi weer kun je genieten van je maaltijd in de heerlijke achtertuin.
Wilhelminastraat 15

Happy Italy

Zin in een snelle, Italiaanse hap? Dan ben je bij Happy Italy aan het juiste adres. Ideaal als je daarna naar de naastgelegen bioscoop Kinepolis gaat bowlen of lasergamen bij Vier Hoog.
Bavelseparklaan 13

Pazzi

Pizza’s die rechtstreeks uit de houtoven komen, belegd met ingrediënten die vers uit Italië komen. Wat wil je nog meer? Je kunt bij Pazzi ook terecht voor lekkere Italiaanse broodjes, salades en dolci.
Van Coothplein 33

Girasole 

Beleef bij Girasole een gezellige avond met de Italiaanse keuken in al zijn facetten. Op de zitplaatsen buiten kun je volop van het mooie weer genieten! 
Sophiastraat 14

Very Italian Pizza Breda

Je kunt bijna niet kiezen, zoveel gerechten staan er bij Very Italian Pizza op de kaart! Dat betekent dat er altijd wel een pizza of pasta tussen zit die je lekker vindt. Neem plaats in het ruime restaurant of (met mooi weer) op het grote terras aan de haven. Een heerlijke plek voor een Italiaans diner!
Haven 15

Al Dente Ristorante Italiano

Op zoek naar een wat chiquer Italiaans restaurant? Ga dan absoluut naar Al Dente. Hier geniet je onder meer van een twee gangen lunchmenu met bijpassende wijnen, oesters, kreeft, pasta vongole en smaakvolle risotto’s.
Nieuwe Ginnekenstraat 20

Il Bandito

De houtoven draait hier iedere avond op vol vermogen! Kom genieten bij Il Bandito van een lekkere pizza, calzone, pasta of antipasti gecombineerd met een goed glas wijn of een Peroni biertje van de tap.
Ginnekenweg 68

LOLO Breda

Een fijne pizzabar midden op het Ginnekenmarktje! Geniet van een verse ovenpizza met een drankje aan de bar, een koffie op het terras een ijsje in de zon of een lunch in de binnentuin. Ben jij al eens bij LOLO Pizzabar geweest?
Ginnekenmarkt 4