Duurzame horeca hotspots in Breda

  • Duurzaam
Er komen steeds meer duurzame hotspots bij in Breda! En daar zijn we maar al te blij mee. Als je houdt van vegan, vegetarisch, duurzaam of biologisch eten, dan ben je bij deze hotspots aan het juiste adres.

Zeezicht

Bij Zeezicht staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo worden er geen plastic rietjes en stampertjes gebruikt en wordt er goed gekeken naar voedselverspilling en afvalscheiding. De gerechten worden zo gemaakt zodat je lekker en genoeg hebt gegeten, maar Zeezicht niks weg hoeft te gooien. Zeezicht werkt samen met Bakker Pol van den Bogaert, die ook weer staat voor het verminderen van plastic. Inkopen worden gedaan bij het Bredase bedrijf Boerschappen. De lokale producten worden hier duurzaam geteeld en de boer krijgt een eerlijke prijs.

Zeezicht heeft ook de Circulaire Troffee gewonnen in 2023.

Ridderstraat 1

Koffiebar Sowieso

Deze koffiebar is gelegen in bruisende centrum van Breda. In de huiselijke bar worden de lekkerste koffies, ontbijtjes, lunches en taartjes geserveerd. Meestal vegan, altijd gezond en gemaakt van natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten.

Nieuwstraat 46

Stilleven

Biologische koffie, biologisch brood en huisgebakken taart. Klinkt goed, toch? Alle spulletjes bij Stilleven zijn te koop en persoonlijk gemaakt of verzameld. Ook veel brocante uit België, Frankrijk en Engeland. Spullen met een verhaal. Geen massaproductie of productie in derdewereldlanden dus. Je kunt hier met een gerust hart jouw spulletjes bij elkaar winkelen.

Ginnekenweg 26

In Kannen en Kruiken

Bij In Kannen en Kruiken kun je terecht voor de lekkerste gerechten voor ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Koffie met iets zoets mag niet ontbreken. Veel van de producten bij IKEK zijn lokaal en zijn met zorg geselecteerd op milieu- en diervriendelijkheid.

Veemarktstraat 45

Bagels & Beans

Biologische bagels, kaas, thee en yoghurt. Fairtrade koffie en hagelslag en duurzaam gevangen vis. Bagels & Beans is dé plek voor jouw duurzame ontbijt of lunch.

Gasthuispoort 2 & Van Coothplein 15

PuiCk

Vegan of vegetarisch? Geen probleem bij PuiCk! Geniet van gerechtjes uit allerlei verschillende landen en werelddelen. Het brood dat PuiCk serveert, komt van een plaatselijke Marokkaanse bakker en alle dressings en sauzen zijn huisgemaakt.

Veemarktstraat 56

Kamu

Bij Kamu hebben ze de kaart zo ingericht dat ze eigenlijk heel weinig tot niks weg hoeven te gooien van het eten. Zo gaan ze voedselverspilling tegen. je kunt zelfs je eigen beker meenemen voor je koffie of thee to go. In de eigen koffiebranderij verwerkt Kamu koffiebonen 'waarbij iedereen in de keten op een goede manier beloond wordt. Van boon tot kopje'. 

Boschstraat 31

Het tuinhuis van Charlotte

Het Tuinhuis van Charlotte is dé plek op Boerderij Wolfslaar om te genieten van een verse kop koffie met een stuk huisgemaakte taart of een heerlijke lunch. 
Het tuinhuis van Charlotte loopt voorop als het gaat over duurzaamheid, circulariteit en zo weinig mogelijk verspilling in de keuken. Verantwoord eten en drinken staat hier hoog in het vaandel. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale en biologische producten en zelfs het gebouw is CO2 neutraal gebouwd.  

Het is hier genieten voor natuurliefhebbers. De kleintjes kunnen lekker buiten in de zandbak spelen en natuurlijk maak je met hen een rondje over de kinderboerderij. In de winter vermaken ze zich in de kinderhoek. 

Wolfslaardreef 95

Nog meer over duurzaamheid