Breda, - koop lokaal!

De stad is helaas weer gedeeltelijk gesloten. Wel kun je de lokale ondernemer nog steeds steunen door bij hen online te bestellen of op afspraak te komen shoppen. Want hoewel ze keihard werkten om jou online te helpen, ontvangen ze je veel liever 'in het echt'. De Bredase ondernemers hebben je steun nog keihard nodig, dus draag je steentje bij en blijf lokaal kopen. Bovendien hangen er een heleboel voordelen aan lokaal shoppen of je dat nu in de winkel of online doet. We zetten deze voor je op een rijtje.

Support de Bredase ondernemer

Op de eerste plaats: je steunt de Bredase ondernemer. Koop of bestel online bij jou om de hoek in plaats van bij de grote ketens. Daar maak je ondernemers in de buurt heel blij mee! Zo haal jij het beste uit Breda en zorgen we er samen voor dat de lokale ondernemers blijven bestaan.

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Persoonlijker
Als je bij een Bredase ondernemer bestelt, weet je waarschijnlijk bij wie je een bestelling plaatst. Vaak zit er nog een handgeschreven kaartje bij als bedankje. Leuk! Dat is toch veel persoonlijker én leuker dan shoppen bij een grote keten?

Click & Collect 
Ondanks de lockdown kun je nog steeds terecht bij heel veel winkels in Breda. Zij doen mee aan het systeem van click & collect. Dat betekent dat je online of telefonisch kunt bestellen. Vervolgens haal je je bestelling op afspraak af in de winkel. Check altijd de website van de betreffende winkel voor mogelijkheden en openingstijden. Zo halen we nog steeds het beste uit Breda! 
Bekijk alle Click & Collect winkels hier

Bijzondere winkels
In Breda vind je een heleboel mooie speciaalzaken als het gaat om bijvoorbeeld interieur, eten en drinken, boeken, spellen, kleding en verzorging. Loop er eens binnen. Of neem een kijkje bij de online shops van deze bijzondere speciaalzaken. Daarmee haal je net even wat bijzonders in huis.
Bekijk alle Bredase webshops hier

Shoppen met een goed gevoel
De ondernemers in de buurt pakken met liefde je pakket in en bezorgen het misschien ook nog wel dezelfde dag bij jou thuis! Die luxe heb je niet als je bij landelijke winkels bestelt. Waarschijnlijk moet je dan langer wachten op je pakket, vanwege de huidige drukte bij de postbezorgers.

Duurzamer
Hoe lokaler je koopt, hoe duurzamer het is. Het product hoeft dan namelijk niet zo’n lange afstand af te leggen en heeft dus minder transport nodig.