Big Belly Bar Experience

  • Bier en/of wijn
  • Lunch
  • Diner
  • Borrel
Drie Bredase vrienden met een eigen bierbrouwerij. In 2016 begonnen Tom, Remco en Willem Big Belly Brewing Company. Al snel volgde het idee om hun bieren daadwerkelijk ergens te serveren: een eigen plek. En dat werd Big Belly Bar aan de Haven.

Bij Big Belly Bar kun je ’s middags terecht voor lunch en ’s avonds voor diner, maar hier kan ook stevig geborreld worden. Met zelf gebrouwen bier natuurlijk! Biersommelier Jet zorgt ervoor dat je de lekkerste biertjes geserveerd krijgt. 

24 bieren van de tap

Als je Big Belly Bar bezoekt, kun je er niet omheen: de bar met 24 tapkranen. Minstens 12 bieren komen uit hun eigen brouwerij. En dat zijn altijd biertjes met een verhaal. Smooth Louis is geïnspireerd op de jazz-artiest uit New Orleans. En als je goed naar de bar kijkt, zie je de trompet ook ergens liggen… “We hebben allerlei eyecatchers verwerkt in de bar, die allemaal iets met onze biertjes te maken hebben”, vertelt mede-eigenaar Tom.

Niet echt een bierliefhebber? Geen probleem, want ze hebben ook 24 wijnen op de kaart staan en 12 mixers. Maar je kunt ook kiezen uit lekkere drankjes zonder alcohol, zoals de homemade Big Belly Ice-Tea of verse gemberlimonade.

Comfort food

Ook voor een hapje ben je bij Big Belly Bar aan het juiste adres. “We serveren creative comfort food in kleine porties”, vertelt Tom. Ideaal om een tafel vol lekkere gerechtjes te zetten en te delen met elkaar. Denk aan sticky chicken wings, smashed beef burgers, maar ook flatbread met homemade hummus en wilde zalm met bietencrème, popcorn shrimps en Big Belly’s variant op de KFC: Korean Fried Cauliflower.

“Bij die popcorn shrimps hoort nog wel een leuk verhaal”, vertelt Tom. “We hadden als idee om popcorn shrimps te maken. Onze kok nam dat destijds wel heel letterlijk, en marineerde de garnalen in échte popcorn in plaats van ‘gewoon’ knapperig beslag. Een verrassend lekker resultaat dat nog steeds op de kaart staat.”

Vloeibare toetjes

Naast heerlijke desserts zoals de pumpkin pie met kaneelijs en de ‘damnn’ blanche met vanille ijs van de buren La Bohème kun je bij Big Belly Bar ook kiezen uit liquid desserts. Wat? Een biertje in de smaken van de lekkerste desserts, zoals de Limoncello Semifreddo Blonde. Dat wil je proberen, toch?

Big Belly heeft ook een heerlijke binnentuin. Hier kan je in de zomer lekker in het zonnetje zitten onder het genot van een biertje.