Duurzaam eten - in Breda

Er komen steeds meer duurzame hotspots bij in Breda! En daar zijn we maar al te blij mee. Als je houdt van vegan, vegetarisch, duurzaam of biologisch eten, dan ben je bij deze hotspots aan het juiste adres. Bij al deze hotspots kun je nu ook afhalen!

1. Zeezicht

Bij Zeezicht staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo worden er geen plastic rietjes en stampertjes gebruikt en wordt er goed gekeken naar voedselverspilling en afvalscheiding. De gerechten worden zo gemaakt zodat je lekker en genoeg hebt gegeten, maar Zeezicht niks weg hoeft te gooien. Zeezicht werkt samen met Bakker Pol van den Bogaert, die ook weer staat voor het verminderen van plastic. Inkopen worden gedaan bij het Bredase bedrijf Boerschappen. De lokale producten worden hier duurzaam geteeld en de boer krijgt een eerlijke prijs.
Ridderstraat 1

2. Koffiebar Sowieso

Deze koffiebar is gelegen in bruisende centrum van Breda. In de huiselijke bar worden de lekkerste koffies, ontbijtjes, lunches en taartjes geserveerd. Meestal vegan, altijd gezond en gemaakt van natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten.
Nieuwstraat 46

3. Stilleven

Biologische koffie, biologisch brood en huisgebakken taart. Klinkt goed, toch? Alle spulletjes in de winkel zijn te koop en persoonlijk gemaakt of verzameld. Ook veel brocante uit België, Frankrijk en Engeland. Spullen met een verhaal. Geen massaproductie of productie in derdewereldlanden dus. Je kunt hier met een gerust hart jouw spulletjes bij elkaar winkelen.
Ginnekenweg 26

 

4. In Kannen en Kruiken

Bij In Kannen en Kruiken kun je terecht voor de lekkerste gerechten voor ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Koffie met iets zoets mag niet ontbreken. Veel van de producten bij IKEK zijn lokaal en zijn met zorg geselecteerd op milieu- en diervriendelijkheid.
Veemarktstraat 45

5. Yirga

Yirga Urban espressobar en natural kitchen is een relaxte, ongedwongen plek in een van de mooiste historische straten van Breda. Alles is zelf gemaakt. Door met lokale en kleine leveranciers te werken kunnen ze de kwaliteit van de seizoensgebonden en veelal biologische producten waarborgen. Kom genieten van de heerlijke taarten, slow coffee en desem boterhammen!
Sint Annastraat 19C

 

6. Bagels & Beans

Biologische bagels, kaas, thee en yoghurt. Fairtrade koffie en hagelslag en duurzaam gevangen vis. Bagels & Beans is dé plek voor jouw duurzame ontbijt of lunch.
Gasthuispoort 2
Van Coothplein 15

7. PuiCk

Vegan of vegetarisch? Geen probleem bij PuiCk! Geniet van gerechtjes uit allerlei verschillende landen en werelddelen. Het brood dat PuiCk serveert, komt van een plaatselijke Marokkaanse bakker en alle dressings en sauzen zijn huisgemaakt.
Veemarktstraat 56