Zondagochtend in Breda

    Ben je een weekendje of een dagje in Breda? Dan is het extra leuk om zondagochtend, wanneer de stad langzaam ontwaakt, het historische centrum te ontdekken. Woon je in Breda? Probeer deze tips dan ook eens. Daar krijg je geen spijt van.

    Koffie bij Sip First

    Start je zondag goed met koffie en een lekker ontbijtje bij Sip First. Wat dacht je van heerlijke pannenkoeken, een vers croissantje of een origineel Engels ontbijt? Of een gepocheerd eitje op toast met avocado? In ieder geval een lekker begin van je dag.

    Sint Janstraat 24 – zondag open vanaf 10.00 uur

    Stedelijk Museum

    Struin op je gemak door het Stedelijk Museum nu het nog niet zo druk is. Zo heb je alle tijd om de collecties rustig te bekijken! Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ geven een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Met de interactieve Familiesporen zorgt het museum ervoor dat een bezoek leuk is voor het hele gezin. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. 

    Boschstraat 22 – zondag open vanaf 10.00 uur

    Wandelen of fietsen langs de Blind Walls

    Het grootste museum van Breda bevindt zich op straat: Blind Walls Gallery. Honderd muurschilderingen verspreid over Breda. En achter elke muurschildering schuilt een Bredaas verhaal. Je kunt op eigen houtje verschillende routes lopen of fietsen, maar je kunt op zondagochtend ook meedoen aan een georganiseerde fiets- of wandeltocht met een gids. Meer informatie vind je op de website van Blind Walls Gallery.

    Bezoek het Begijnhof

    Het Begijnhof aan de Catharinastraat is altijd al een oase van rust, en helemaal op zondagochtend! Tot in de negentiger jaren van de vorige eeuw woonden hier begijnen, vrome, alleenstaande vrouwen die in de stad ‘goede werken’ deden in het onderwijs en de ziekenzorg. Lees hier meer over het Begijnhof. 

    De Grote Kerk bezoeken

    Het maakt niet uit van welke kant je Breda binnenrijdt, de Grote Kerk torent overal bovenuit. De kerk is hét symbool van Breda en de Bredanaars zijn er maar wat trots op. Daarom mag een bezoek aan dit prachtige monument niet ontbreken tijdens je verblijf in de stad. Beklim samen met een gids de Toren met zijn 287 treden en geniet van een spectaculair uitzicht over Breda.

    Kerkplein 2 – zondag open vanaf 13.00 uur

    Lunchen in de Foodhall

    Klaar met je fietstour of bezoek aan het Stedelijk Museum? Tijd om te lunchen! In de Foodhall aan de Reigerstraat heb je de keuze uit dertien keukens met gerechten en drankjes uit de hele wereld. De Foodhall was vroeger een bioscoop en dat zie je nog in allerlei details terug. 

    Reigerstraat 24 - zondag open vanaf 12.00 uur

    Ook leuk in Breda