Een fijne zondag - in Breda

Ben je een weekendje of een dagje in Breda? Dan is het extra leuk om zondagochtend, wanneer de stad langzaam ontwaakt, het historische centrum te ontdekken. Woon je in Breda? Probeer deze tips dan ook eens. Daar krijg je geen spijt van. 

Koffie bij Sip First

Start je zondag goed met koffie en een lekker ontbijtje. Wat dacht je van heerlijke pannenkoeken, een vers croissantje of een origineel Engels ontbijt? Of een gepocheerd eitje op toast met avocado? In ieder geval een lekker begin van je dag.

Sint Janstraat 24 – zondag open vanaf 10.00 uur

Stedelijk Museum

Vanwege renovatie en herinrichting is Stedelijk Museum Breda vanaf 14 november zes maanden gesloten. Vanaf de heropening richt het museum zich, met tentoonstellingen over de Bredase Nassaus en Breda in de negentiende eeuw nadrukkelijk ook op een breder publiek met bijzondere aandacht voor families.

Struin op je gemak door het Stedelijk Museum nu het nog niet zo druk is. Zo heb je alle tijd om de collecties rustig te bekijken! Maak bijvoorbeeld kennis met tentoonstelling De Collectie en ontdek de rol van Breda door de eeuwen heen aan de hand van bijzondere voorwerpen. Of bezoek een van de tijdelijke terntoonstellingen.

Boschstraat 22 – zondag open vanaf 10.00 uur

Wandelen of fietsen langs de Blind Walls

Het grootste museum van Breda bevindt zich op straat: Blind Walls Gallery. Honderd muurschilderingen verspreid over Breda. En achter elke muurschildering schuilt een Bredaas verhaal. Je kunt op eigen houtje verschillende routes lopen of fietsen, maar je kunt op zondagochtend ook meedoen aan een georganiseerde fiets- of wandeltocht met een gids. Meer informatie vind je op de website van Blind Walls Gallery.

Bezoek het Begijnhof

Het Begijnhof aan de Catharinastraat is altijd al een oase van rust, en helemaal op zondagochtend! Tot in de negentiger jaren van de vorige eeuw woonden hier begijnen, vrome, alleenstaande vrouwen die in de stad ‘goede werken’ deden in het onderwijs en de ziekenzorg. Lees hier meer over het Begijnhof. 

De Grote Kerk bezoeken

Het maakt niet uit van welke kant je Breda binnenrijdt, de Grote Kerk torent overal bovenuit. De kerk is hét symbool van Breda en de Bredanaars zijn er maar wat trots op. Daarom mag een bezoek aan dit prachtige monument niet ontbreken tijdens je verblijf in de stad. Beklim samen met een gids de Toren met zijn 287 treden en geniet van een spectaculair uitzicht over Breda.

Kerkplein 2 – zondag open vanaf 13.00 uur

Lunchen in de Foodhall

Klaar met je fietstour of bezoek aan het Stedelijk Museum? Tijd om te lunchen! In de Foodhall aan de Reigerstraat heb je de keuze uit dertien keukens met gerechten en drankjes uit de hele wereld. De Foodhall was vroeger een bioscoop en dat zie je nog in allerlei details terug. 

Reigerstraat 24 - zondag open vanaf 12.00 uur

Anderen bekeken ook