In het weekend van 19, 20 en 21 augustus barst het feest van La Vuelta los in Breda. Op diverse feestpleinen in de binnenstad, Ulvenhout en bij Brack kan iedereen terecht voor een prachtig programma. Op sommige pleinen gaat het feest al op vrijdag en zaterdag los, maar zondag is het op alle feestpleinen en bij de extra buitenbarren één groot feest. La Vuelta Holanda is op zondag 21 augustus op ieder feestplein te volgen op een groot scherm. Tussen start en finish is er van alles te doen en ook na de finish gaat op veel plaza's het feest door. La Vuelta brengt fietsen en feest naar Breda! 

Bekijk hier het overzicht van de Plazas Fiestas van La Vuelta Holanda en het bijbehorende programma. 

Havermarkt

Vrijdag, zaterdag en zondag

De Havermarkt is sowieso hét uitgaanscentrum van Breda, maar tijdens het Vueltaweekend gaat er nog een schepje bovenop. Hete hele weekend kun je er aanschuiven bij optredens van diverse DJ’s en De Jongens van Jeweetwel.  Op zondag volg je er de wielerkoers op groot scherm. Ook na de finish is het hier genieten van alle hapjes, drankjes en muziek.

Openingstijden 
19 augustus: 14.00 - 01.00 uur 
20 augustus: 12.00 - 01.00 uur 
21 augustus: 11.00 - 23.00 uur 

Kerkplein

Vrijdag, zaterdag en zondag

Het Kerkplein staat het gehele weekend garant voor de beste vinyl-dj’s en fijne, ontspannen sfeer. Op de etappedag is dit dé plek om de start van La Vuelta goed mee te kunnen maken. Let op: er is op het Kerkplein niet veel plek voor bezoekers, dus zorg dat je op tijd bent. Na de start kun je de rest van de wedstrijd ook bewonderen op grote schermen.

Openingstijden 
19 augustus: 13.00 - 01.00 uur 
20 augustus: 13.00 - 01.00 uur 
21 augustus: 13.00 - 23.00 uur 

Valkenberg Park

Vrijdag, zaterdag en zondag

DJ's, een relaxte sfeer in het park, ondergaande zon boven het Kasteel, vrienden om je heen. Wie wil dat nou niet? Bij het T-huis in Park Valkenberg vind je dat het hele weekend. Tegelijkertijd hoef je niks van de wedstrijd te missen, want die is hier op zondag op groot scherm te volgen. Na de finish van La Vuelta Holanda feest je hier nog lekker even door. 

Openingstijden 
19 augustus: 14.00 - 23.00 uur 
20 augustus: 12.00 - 23.00 uur 
21 augustus: 11.00 - 23.00 uur 

De Haven

Vrijdag, zaterdag, zondag

De ondernemers van de Haven maken van La Vuelta één groot feest. Dat doen ze, samen met de bezoekers, tijdens de eerste editie van de Havenfeesten. Op drie podia brengen zij het hele weekend een mooi programma van akoestische singer-songwriters, DJ's en toffe (cover)bands. Op zondag sta je hier langs het parcours en volg je de hele wedstrijd op groot scherm. 

Openingstijden 
19 augustus: 14.00 - 01.00 uur 
20 augustus: 12.00 - 01.00 uur 
21 augustus: 12.00 - 23.00 uur 

Brack - Fiesta D'el Bracko

Vrijdag, zaterdag, zondag

Brack hult zich een heel weekend in Spaanse sferen: Fiesta D’el Bracko! Op vrijdagavond is er een presentatie van een speciaal voor de Vuelta gebrouwen bier met een Spaanse twist, een paella party en een Spaanse cultfilm op het mega scherm. Zaterdag kun je genieten van flamencodans met live muziek en heerlijke tapas. Op zondag is de etappe te zien en zijn er de hele dag acitiviteiten zoals fietsspellen voor jong en oud. 

Openingstijden 
19 augustus: 11.00 - 00.00 uur 
20 augustus: 11.00 - 00.00 uur 
21 augustus: 11.00 - 00.00 uur 

Het volledige programma bij BRACK: 

Vrijdag 
Op 6 schermen Vuelta 
Om 16.00 lancering van de El Gancho (spaanse Pale ALe, speciaal voor de Vuelta gebrouwen)
De hele dag een fietsspel
20.30 uur: de band Vamos!
Op ons projectie scherm van 5X15 meer dan 100 foto's uit het stadsarchief van fietsende Bredanaars 
Genieten van Spaanse tapas

Zaterdag 
Op 6 schermen Vuelta 
De hele dag een fietsspel
Cocktails met onze El Gancho en Aperol 
DJ en VJ (op de 5X15 Projectie) die alleen Spaanstalige nummers of nummers over fietsen draaien 
Tapas en grote pannen met Paella 

Zondag
Op 6 schermen Vuelta 
De hele dag een fietsspel
Buitenbarren
Een opblaas rodeostier 
Op ons projectie scherm van 5X15 meer dan 100 foto's uit het stadsarchief van fietsende Bredanaars 
Tapas en grote pannen met Paella 

Ulvenhout

Zondag

Aan de Dorpstraat in Ulvenhout is de wedstrijd van La Vuelta Holanda uit de neutralisatiefase. Dat betekent dat de renners op volle kracht en snelheid door Ulvenhout heen rijden. Rondom Cafetaria ’t Nippeltje kun je genieten van een sfeervol samenzijn tijdens deze Ronde van Spanje in Breda.

Openingstijden
21 augustus: 10.00 - 19.00 uur

 

Chasséveld

21 augustus: 12.00 - 20.00 uur

Op zondag 21 augustus kun je hier terecht voor het volgen van de wedstrijd op grote LED-schermen én genieten van een lekker koud biertje tijdens een keur aan artiesten. Muziek uit de jaren '70 en '80 afgewisseld met de grootste Hollandse Hits kleuren dit plein tot een waar feestpaleis. Rond het einde van de middag finisht La Vuelta vlak voor je neus aan de Claudius Prinsenlaan. Op dit plaza heb je goed zicht op de prijsuitreiking van deze Ronde van Spanje.

Na de prijsuitreiking gaat het feest nog even door tot ca. 20.00 uur. Daarna ben je uiteraard van harte welkom voor een afzakkertje op een van de plaza’s in de binnenstad.

Mucha Mierda

Zondag

Op deze plaza heb je maar liefst twee keer de wielrenners in het vizier! Op het einde van de middag finisht La Vuelta vlak voor je neus aan de Claudius Prinsenlaan. En op het gigantische scherm mis je geen seconde van de koers. 

Mucha Mierda is dé groene oase tijdens La Vuelta in Breda. Kom genieten van de fenomenale Gentse band Congazz en de nostalgische DJ’s van Bakkenliedjes. Goede koffie, lekker eten en heerlijke speciaalbiertjes. Vlij neer in het gras of neem plaats aan de picknicktafels en speel ondertussen een spelletje KUB of Jeu de Boules. Plaza Mucha Mierda vind je in het parkje bij het Poolse Maria Kapel aan de Claudius Prinsenlaan. De feestelijkheden starten om 12.00 en gaan na de finish van de Vuelta door tot ca. 20:00 uur.