Op 21 augustus 2022 komt één van de grootste wielerwedstrijden van de wereld naar Breda. La Vuelta bevindt zich drie dagen op Nederlands grondgebied. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie en drie prachtige etappes. De derde en laatste etappe in Nederland start en finisht in Breda. Lees hier alles wat je moet weten over het programma van deze etappedag

De Etappe Breda - Breda

De derde etappe van La Vuelta start en finisht in het centrum van Breda. Bijzonder wordt de start van deze etappe van 194 kilometer. Het peloton begint op het terrein van het Kasteel van Breda om vervolgens via het Kasteelplein en dwars door de Grote Kerk de weg te vervolgen. De wielrenners stappen af bij de Grote Kerk en lopen met de fiets aan de hand door de kerk. Bekijk hier de route en alle informatie die je nodig hebt. 

 

Alle informatie over de etappe

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Plazas Fiestas

In het weekend van 19, 20 en 21 augustus barst het feest van La Vuelta los in Breda. Op diverse feestpleinen in de binnenstad, Ulvenhout en Brack kan iedereen terecht voor de wielerkoers en een groot feest. Bekijk hier het programma en de feestpleinen. 

Ontdek de Plazas Fiestas

Route

De route leidt door vrijwel heel West-Brabant, de bakermat van de Nederlandse wielersport. De etappe gaat vanaf het Kasteel van Breda geneutraliseerd naar Ulvenhout. Daar start de echte wedstrijd naar Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout, Drimmelen, Moerdijk, Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen,Etten-Leur en Breda. 

Download de volledige route via de website van La Vuelta Holanda.

La Vuelta voor iedereen toegankelijk

Breda wil dat iedereen kan genieten van dit topevenement. Daarom zijn er extra voorzieningen voor mensen die slecht ter been zijn, visueel beperkt of snel overprikkeld. Op de pagina met informatie over de etappedag vind je alles wat je wil weten.

Bewoners en ondernemers

Op de website van Gemeente Breda vind je de informatie die voor jou als bewoner relevant kan zijn. Misschien komt de koers namelijk wel langs jouw straat en geldt hier een parkeerverbod vanaf een bepaalde tijd. Kijk op deze pagina met bewonersinformatie als je langs de route woont. Ook voor ondernemers is een aparte informatiepagina opgesteld.

Vrijwilliger worden? 

La Vuelta is een spectaculair evenement voor de inwoners van de betrokken gemeentes en voor alle wielerliefhebbers van Nederland. Maar zonder vrijwilligers is het organiseren van La Vuelta Holanda niet mogelijk! Van eventregelaars voor langs het parcours tot promotiemedewerkers en mensen die bezoekers de weg wijzen. Wil jij vrijwilliger worden bij La Vuelta 2022? Bekijk hier meer informatie en meld je aan. 

100 dagen fietsen & feest

Breda viert 100 dagen voor de start van La Vuelta feest! Met meer dan dertig evenementen bruist de stad zoals we haar kennen. Van fietsen in het groen tot verrassende activiteiten met een Spaans historisch tintje. Een feest van, voor en door de stad waar iedereen de Bredase gastvrijheid kan beleven. Daar wil je toch aan meedoen? Ontdek alle evenementen en het programma en geniet van 100 dagen fietsen en feest in Breda.

Stap zelf op de fiets in Breda

Kom jij naar Breda? - Bekijk onze tips!