Eén van de grootste wielerwedstrijden van de wereld komt naar Breda op 21 augustus 2022. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie en drie prachtige etappes. De laatste etappe op Nederlands grondgebied start en finisht die dag in Breda. De derde etappe van 194 kilometer gaat op een wel heel bijzondere manier van start: het peloton begint in het Kasteel van Breda om vervolgens via het Kasteelplein en dwars door de Grote Kerk de weg te vervolgen. De renners koersen langs plekken als St. Willebrord en Hoogerheide. De bakermat van het fietsen.

100 dagen fietsen & feest

Breda viert 100 dagen voor de start van La Vuelta feest! Met meer dan dertig evenementen bruist de stad zoals we haar kennen. Van fietsen in het groen tot verrassende activiteiten met een Spaans historisch tintje. Een feest van, voor en door de stad waar iedereen de Bredase gastvrijheid kan beleven. Daar wil je toch aan meedoen? Ontdek alle evenementen en het programma en geniet van 100 dagen fietsen en feest in Breda.

De Etappe van Breda

De derde etappe van La Vuelta zal starten en finishen in het centrum van Breda. De etappe van 194 kilometer gaat op een wel heel bijzondere manier van start: het peloton begint in het Kasteel van Breda om vervolgens via het Kasteelplein en dwars door de Grote Kerk de weg te vervolgen. De wielrenners stappen af bij de Grote Kerk en moeten met de fiets aan de hand door de kerk lopen.

De route leidt door vrijwel heel West-Brabant, de bakermat van de Nederlandse wielersport. Plaatsen die worden aangedaan zijn Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout, Drimmelen, Moerdijk, Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur. 

Download de route via de website van La Vuelta Holanda.

Carousel, gebruik pijltjestoetsen om te navigeren.

Vrijwilliger worden? 

La Vuelta is een spectaculair evenement voor de inwoners van de betrokken steden en gemeentes en ook voor alle wielerliefhebbers van Nederland om een bijdrage aan te mogen leveren, want zonder vrijwilligers is het organiseren van La Vuelta Holanda niet mogelijk! Van eventregelaars voor langs het parcours tot promotiemedewerkers en mensen die bezoekers de weg wijzen. Wil jij vrijwilliger worden bij La Vuelta 2022? Bekijk hier meer informatie en meld je aan. 

Stap zelf op de fiets in Breda

Kamu brengt fietsen en koffie samen

Bij Kamu koffiebar en fietsenwinkel aan de Boschstraat zetten ze perfect uitgebalanceerde espresso, zijdezachte cappuccino’s, soepele americano’s en een fijne bak V60 filterkoffie. Naast een goede bak koffie vind je in de fietsenwinkel niche fietsmerken en unieke custom bike builds. Ook kun je bij Kamu terecht voor allerlei workshops, events races en voor al je vragen over gravel-, race- en stadsfietsen. De week voor La Vuelta Holanda in Breda staat Kamu geheel in het teken van dit evenement. 

Bezoek nu Kamu

Ben jij van plan naar Breda te komen? - Plan dan hier je bezoek!