Dompel je onder - in het groene Breda

In Breda staan duurzaamheid, gezondheid en kwaliteit van leven hoog in het vaandel. Het is dé plek waar water en groen voortdurend samenkomen. Het groen in Breda strekt zich niet alleen uit tot je directe omgeving, maar wordt ook aangedreven door talloze ondernemers die op hun eigen unieke manier bijdragen aan bewustwording en een positieve verandering in gang zetten. Breda is synoniem met groen en gaat een veelbelovende, groene toekomst tegemoet. Lees hier alles over de groene kant van Breda!

Ontdek het zelf met de groene stadswandeling door Breda

Ga zelf op avontuur en ontdek de groene hotspots van Breda via de Explore Green Breda Route! Via deze route maak je kennis met unieke en duurzame ondernemers die ieder op hun eigen manier bewustwording en een positieve beweging in gang zetten. Van verpakkingsvrij winkelen tot verspillingsvrije horeca concepten waar je heerlijk vegan kunt eten. Mocht je ondertussen toe zijn aan wat rust kun je heerlijk chillen bij een van de vele groene plekken die Breda te bieden heeft. 

Tip: Je loopt de route nu nog gemakkelijker via de app van Explore Breda! Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste hotspots in Breda. Download de app nu via de App Store of via de Play Store.

Ontdek de groene route hier

Wist je dat...

  • Breda met 60,8% procentueel de groenste gemeente van Nederland is? In de stad zelf is ongeveer 30% groen.
  • Het Mastbos het oudste cultuurbos van Nederland is?
  • De stad zes grote parken kent?
  • Er zich ruim 3.000 plant- en diersoorten begeven in Breda?
  • Er 10 singels zijn in Breda?
Meer groene feiten over Breda

Dit zijn de groene hotspots

Maak kennis met Elisah Pals, de klimaatburgemeester van Breda

Elisah Pals is Bredase klimaatburgemeester, oprichter van Zero Waste Nederland en initiatiefnemer van de Zero Waste Week. Ze zet zich in om de bewoners van Breda te inspireren en te motiveren om bij te dragen aan een positieve impact op het klimaat. Dat hoeft volgens haar niet moeilijk te zijn. “Ik vind het belangrijk dat alle stappen richting een duurzamere levensstijl leuk, aantrekkelijk en gemakkelijk zijn. Duurzaamheid is geen belerend vingertje maar juist iets om blij van te worden.”

Lees interview hier

Luara brengt verpakkingsvrij winkelen in Breda

In Amerika deed Luara niet anders: verpakkingsvrij boodschappen doen. Toen ze in 2018 in Breda kwam wonen, kon ze daarvoor nergens terecht. Dus besloot ze haar eigen zero waste shop op STEK te beginnen: Elemental Eco. “Ik wil mensen inspireren om duurzamer te leven”, vertelt Luara.

Ontdek meer over Elemental Eco

Dit zijn de groene evenementen in Breda

Lang Leve(n) Plastic bij PlaSTiEK Breda

Als we het hebben over circulariteit, moeten we het zeker hebben over de duurzame beams van PlaSTiEK Breda. Maar wat zijn beams en waar komen ze vandaan? Jilles Verspoor van PlaSTiEK vertelt: “Beams zijn balkjes gemaakt van afvalplastic. Plastic is een prachtig product met een lange leefbaarheid, als je het maar duurzaam gebruikt.”

Lees meer over duurzame beams

Duik in de duurzame wereld van oesterzwammen

“Ik wil gewoon Breda een stukje mooier maken” De boodschap van Han Buijsse is duidelijk: een betere wereld begint bij jezelf. Circulair ondernemen is zijn missie. Vanuit de overtuiging dat alle beetjes helpen en samenwerken leidt tot de mooiste resultaten. Het is een flinke klus, dat wel. De ambities zijn hoog, de investeringen die daarbij horen echter ook. Maar Han geeft niet op. Hij heeft een missie. Breda mooier maken is het begin. Daarna volgt meer.

Ontdek meer inspirerende verhalen van Bredase ondernemers op de website van Breda Business.

Ontdek het verhaal van Han Buijsse

Meer inspiratie nodig?

Bekijk ook