Vaderdag staat voor de deur! Je vader geef je natuurlijk een cadeau van een lokale, Bredase ondernemer. Sterker nog: stel met onderstaande tips jouw ultieme vaderdag-route samen en geniet meteen van de gezellige sfeergebieden die Breda rijk is.  

Bootje varen

Verras je vader met een tochtje over de singels van Breda. Ontdek Breda vanaf het water en kom erachter wat zich in de loop der jaren rond het Bredase water heeft afgespeeld. 
Bootje varen Breda - Markkade 1AB

Relaxen bij de barbier

Terwijl jij nog een slok neemt van jouw biertje zorgen de barbiers ervoor dat het kapsel, de baard of de snor van je vader er weer tiptop uitziet. Ook zin in een hapje of een drankje? Dan ben je hier ook aan het juiste adres. Geniet van een goed glas whisky, een hippe gin tonic of een van de vele speciaalbieren van de kaart.
Barbier – Vismarktstraat 11 

Custommade sneakers bij FAWL Customs

Is je vader een sneakerliefhebber? Dan is FAWL Customs in de gezellige Sint Annastraat in het Veemarktkwartier absoluut een bezoekje waard. Eigenaar Freek van Gurp verkoopt hier exclusieve, custom sneakers. Wil je een design op maat, speciaal voor je vader? Die maakt Freek graag voor je. Op zoek naar een betaalbaarder cadeau? Je kunt hier ook terecht voor de limited edition Blind Walls Gallery sokken, geïnspireerd op één van de ruim 80 muurschilderingen (Blind Walls) die Breda rijk is. 
FAWL Customs - Sint Annastraat 9 

Biertje drinken bij Frontaal

Wil je een echt Bredaas biertje drinken samen met je vader? Dan moet je bij Frontaal zijn in het Stationskwartier, het warme welkom van Breda. Ook voor een goede bak koffie, een lekkere borrelhap of een glas wijn op het terras zit je hier goed. Kun je eindelijk eens de tijd nemen om lekker met je vader bij te kletsen. Ook leuk: bestel een sixpack met Bredase speciaalbieren als cadeau voor je pa!
Frontaal – Liniestraat 31

Snacken bij Schraven

Neem tijdens je wandeling ook een kijkje in de Haagdijken. Met een onderscheidend karakter en een duidelijke link naar de rijke historie van Breda zijn de Haagdijken kleurrijk, bedrijvig en divers. Waar maak je vaders blijer mee dan met een lekker frietje met een snack? Geen gedoe met fancy uit eten, gewoon lekker naar Cafetaria Schraven.  
Cafetaria Schraven – Nieuwe Haagdijk 36

Platen bekijken

Wist je dat de Houtmarkt er een platenzaak bij heeft? Als je vader een platenliefhebber is, dan is Velvet echt de moeite waard om eens te bezoeken. Lekker snuffelen tussen nieuwe platen, misschien zit er nog wel een pareltje tussen! 
Velvet Music Breda – Houtmarkt 162

Voor echte kaasliefhebbers

Deze delicatessenzaak mocht vorig jaar de titel beste kaasspeciaalzaak dragen, en dat is niet voor niks… Kaasliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Haal hier een lekker plateau die je samen met je vader kunt opsmikkelen. Heb je er zelf ook nog wat aan! 
Hendrik en Marcella, Kenners in Kaas en Delicatessen - Valkeniersplein 1

Bier van het Bierhuis

Het Bierhuis heeft keuze uit meer dan 1.000 bieren uit alle windstreken van de wereld. Hier kun je dus wel wat leuke biertjes inslaan voor je vader. Ook een leuk cadeau voor Vaderdag: je kunt hier terecht voor een bierproeverij.
Het Bierhuis - Van Goorstraat 5

Whiskyproeverij

Is je vader meer een whisky of gin liefhebber? Dan ben je bij deze speciaalslijterij Whisky & Gin aan het goede adres. Drink een glas whisky aan de bar, koop een mooie fles in de slijterij of neem een kijkje in de winkel. Je kunt ook leuke pakketjes bestellen om thuis een proeverij te organiseren.
Whisky & Gin - Nieuwe Ginnekenstraat 18

 

Speciaalbiertje bij DOK 19

Eindig je dag bij DOK aan de Haven met een speciaalbiertje en een lekkere hamburger. Ondertussen kijken jullie naar de mensen die voorbij komen flaneren langs de Haven. Dit is the place to be!
DOK 19 – Haven 19 

Thuisbioscoop NAC

Low budget cadeau dit jaar? Zorg dan voor wat lekkere biertjes en kijk een oude wedstrijd van NAC terug. Bijvoorbeeld de legendarische wedstrijd NAC-NEC uit 2017 toen NAC promoveerde. Kippenvelmomenten gegarandeerd. 

En, ben je van plan er een wandelroute van te maken? Vergeet dan niet even te stoppen bij de Blind Walls die je onderweg tegenkomt…