Stadswandeling of fietstour - door Breda

Natuurlijk kun je Breda op eigen houtje ontdekken. Lekker dwalen door de stad en je laten verrassen door al het moois dat op je pad komt. Ga je liever met een gids op pad? In Breda zijn verschillende organisaties actief die jou met je groep(je) te voet of op de fiets meenemen voor een stadstour. 

Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery is hét museum op straat in Breda. Een groeiende collectie van 100 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. De gidsen van Blind Walls Gallery vertellen over de kunstwerken, de makers en de verhalen die als inspiratie dienden. De rondleiding is een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken. Je kunt bij Blind Walls Gallery een fiets- of wandeltour boeken. 

 

Hier vind je meer informatie

Breda Wandelt

Tijdens de wandelingen van Breda Wandelt leer je Breda kennen op een unieke manier. Samen wandelen we door het centrum of door één van Breda’s prachtige wijken. Elke wandeling is weer anders en gaat door de hele stad, van Breda Noord tot het Ginneken. Je kunt je aansluiten bij de wandelclub, maar Breda Wandelt organiseert ook themawandelingen, zoals de natuurwandeling La Trappe, een explore walk bij Electron of een Crossmark tour. 

 

Hier vind je meer informatie

Stadswandelingen met Breda Promotions

Ben je op zoek naar een stadswandeling met een verhaal? Dan zit je bij Breda Promotions goed. Een stad laat zich op haar best zien als je met aandacht door haar straten loopt. Breda Promotions is diepgeworteld in de stad Breda en brengt haar door bijzondere verhalen tot leven. Wandel over industrieterrein 't Zoet, leer meer over de Bredase begijnen of doe mee aan de Van Gogh wandeling. 

 

Hier vind je meer informatie

Gilde de Baronie

De stadsgidsen van Gilde De Baronie verzorgen rondleidingen in de Grote Kerk Breda en beklimmingen van de kerktoren. Ook kun je een stadswandeling onder leiding van de gidsen door het centrum en andere wijken doen. Gilde de Baronie is bovendien de enige organisatie die rondleidingen verzorgt op het terrein van het Kasteel van Breda. 

Maak je liever een fietstocht? Dat kan ook! Je fietst door Breda en omgeving door de bossen, langs weilanden, landgoederen, heidegebieden, door polders en over paden en laantjes. 

 

Hier vind je meer informatie

See Breda

Tijdens de originele stadstours van SeeBreda zie je Breda eens vanuit een ander perspectief! Leer meer over de Nassaus of fiets langs de highlights van Breda. Wil je het bourgondische leven van Breda écht ervaren? Dan is de Bredase Bierwandeling echt iets voor jou. Hartstikke leuk om met een (vrienden)groep te doen! 

 

Hier vind je meer informatie

Stadswandeling met een oranje tintje

De studenten Travel & Hospitality van De Rooi Pannen verzorgen graag een stadswandeling door de historische stad Breda. Een stad met een militair verleden en zeker ook een koninklijk tintje. Ze nemen je mee naar de voormalige Seeligkazerne, het Spanjaarsgat, de Grote Kerk, de Grote Markt, het Kasteel van Breda met aangrenzend het Valkenbergpark en het Begijnhof. 

 

Hier vind je meer informatie

Stadswandeling met Vrije Gidsen

Een historische stadswandeling, een speciale Nassauwandeling, een kerkenpadroute, een hofjes- en huizenroute of een wandeling door modern Breda. Er zijn allerlei mogelijkheden voor stadswandelingen door Breda met Vrije Gidsen. De gidsen wijzen je op de kleinste details en vertellen je de meest interessante verhalen en leuke anekdotes.

 

Hier vind je meer informatie

Privé gids: Martin Wildeboer

Martin Wildeboer woont al 58 jaar in Breda en staat te popelen om je in zijn stad rond te leiden. Je kunt zelf aangeven wat je wil zien. Martin past zijn wandelling aan op jouw interesses. Wandel met vrienden, collega's of familie en maak gebruik van zijn tips voor een lekkere lunch of een gezellige borrel.

 

Hier vind je meer informatie

Citytour per fietstaxi

Bredanaar Theo Kloet rijdt je met plezier rond in zijn fietstaxi. Dat kan gewoon van A naar B, maar toeristen en Bredanaars die de stad eens op een andere manier willen bekijken, kunnen ook met Theo op citytour. 
Theo is een ras Bredanaar en gek op zijn stad. Dat wil hij graag delen met anderen. De fietstaxi is een duurzame en originele manier om de stad in te gaan. Je gaat op pad met de elektrische Rikja of  de futuristische Vélotaxi. Maximaal twee personen per rit. 
 

 

 

Hier vind je meer informatie

Ontdek Breda op eigen gelegenheid

We denken dat je dit ook interessant vindt