Stadswandeling of fietstour - door Breda

Natuurlijk kun je Breda op eigen houtje ontdekken. Lekker dwalen door de stad en je laten verrassen door al het moois dat op je pad komt. Ga je liever met een gids op pad? In Breda zijn verschillende organisaties actief die jou met je groep(je) te voet of op de fiets meenemen voor een stadstour. 

Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery is hét museum op straat in Breda. Een groeiende collectie van 100 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. De gidsen van Blind Walls Gallery vertellen over de kunstwerken, de makers en de verhalen die als inspiratie dienden. De rondleiding is een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken. Je kunt bij Blind Walls Gallery een fiets- of wandeltour boeken. 

Hier vind je meer informatie

Breda Wandelt

Tijdens de wandelingen van Breda Wandelt leer je Breda kennen op een unieke manier. Samen wandelen we door het centrum of door één van Breda’s prachtige wijken. Elke wandeling is weer anders en gaat door de hele stad, van Breda Noord tot het Ginneken. Je kunt je aansluiten bij de wandelclub, maar Breda Wandelt organiseert ook themawandelingen, zoals de natuurwandeling La Trappe, een explore walk bij Electron of een Crossmark tour. 

Vind hier meer informatie 

Stadswandelingen Breda

Ben je op zoek naar een stadswandeling met een verhaal? Dan zit je bij Breda Promotions goed. Een stad laat zich op haar best zien als je met aandacht door haar straten loopt. Breda Promotions is diepgeworteld in de stad Breda en brengt haar door bijzondere verhalen tot leven. Wandel over industrieterrein 't Zoet, leer meer over de Bredase begijnen of doe mee aan de Van Gogh wandeling. 

Bekijk hier alle stadswandelingen

Gilde de Baronie

De stadsgidsen van Gilde De Baronie verzorgen rondleidingen in de Grote Kerk Breda en beklimmingen van de kerktoren. Ook kun je een stadswandeling onder leiding van de gidsen door het centrum en andere wijken doen. Maak je liever een fietstocht? Dat kan ook! Je fietst door Breda en omgeving door de bossen, langs weilanden, landgoederen, heidegebieden, door polders en over paden en laantjes. 

Meer informatie

See Breda

Tijdens de originele stadstours van SeeBreda zie je Breda eens vanuit een ander perspectief! Leer meer over de Nassaus of fiets langs de highlights van Breda. Wil je het bourgondische leven van Breda écht ervaren? Dan is de Bredase Bierwandeling echt iets voor jou. Hartstikke leuk om met een (vrienden)groep te doen! 

Meer informatie

Stadswandeling met een oranje tintje

De studenten Travel & Hospitality van De Rooi Pannen verzorgen graag een stadswandeling door de historische stad Breda. Een stad met een militair verleden en zeker ook een koninklijk tintje. Ze nemen je mee naar de voormalige Seeligkazerne, het Spanjaarsgat, de Grote Kerk, de Grote Markt, het Kasteel van Breda met aangrenzend het Valkenbergpark en het Begijnhof. 

Klik hier voor meer informatie

Stadswandeling met Vrije Gidsen

Een historische stadswandeling, een speciale Nassauwandeling, een kerkenpadroute, een hofjes- en huizenroute of een wandeling door modern Breda. Er zijn allerlei mogelijkheden voor stadswandelingen door Breda met Vrije Gidsen. De gidsen wijzen je op de kleinste details en vertellen je de meest interessante verhalen gelardeerd met leuke anekdotes.

Bekijk alle rondleidingen

Ontdek Breda op eigen gelegenheid

We denken dat je dit ook interessant vindt