Zorgeloos - op pad

Vanuit Breda kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en mountainbiken. Deze routekaart laat de knooppunten in de directe omgeving zien. Het zijn officiële en goed gemarkeerde routes, dus je kunt zorgeloos op pad gaan!

Zo werkt de routekaart: verschuif de kaart en zoom in en uit om de routes beter te bekijken. Met de tabbladen bovenaan de kaart kun je wisselen tussen wandelen, fietsen, ruiteren en mountainbiken.

Tip: wil je een route uitstippelen? Creëer alvast jouw route met de online routeplanner door op de groene knop 'Naar routeplanner' te klikken.

De natuur in met knooppuntroutes

Als buitengenieter kun je heel gemakkelijk gebruik maken van het knooppuntensysteem; een netwerk van mooie en duidelijke bewegwijzerde paden.

Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen of fietsen, creëer je jouw eigen route. Langs de paden staan borden met daarop de knooppuntnummers en pijlen die je de juiste weg wijzen. Bij ieder knooppunt staat bovendien een paneel met een routekaart, zodat je je route ook altijd kunt aanpassen. Ook worden hier de afstanden tussen de knooppunten aangegeven.

Druktemeter natuurgebieden

In de kaart zie je de actuele drukte in de natuurgebieden. Check de actuele drukte voordat je op pad gaat, zodat je veilig kunt genieten van de mooiste routes rond Breda!

De druktemeter gebruikt drie kleurcodes:
• Groen: het is rustig, je kunt gerust komen recreëren.
• Oranje: het is aan de drukke kant of drukte wordt verwacht,
overweeg elders naartoe te gaan.
• Rood: het is te druk, ga naar een andere locatie.