De lekkerste fietstochten - van Breda

Ben je al bekend met het Happen en Trappen concept? Verspreid over Nederland en België zijn (tot nu toe) ruim 200 routes aangelegd die je langs de mooiste plekken van de Lage Landen leiden. Langs de route wordt je buik gevuld door maar liefst vijf restaurants. Trap mee van koffie tot nagerecht! Goed om te weten: je kunt op ieder gewenst punt starten met de route. 

Happen en Trappen = 5 gangen, 5 restaurants, 1 prachtige omgeving. En in ons geval: de prachtige omgeving van Breda!

Schilderachtig West-Brabant

De wereldberoemde schilder Vincent van Gogh wist het al: de natuur in West-Brabant is prachtig en inspirerend. Het is dan ook niet meer dan logisch om in zijn voetsporen te trappen…

Vanaf Etten-Leur fiets je het Liesbos in, het grootste zomereikenbos van Nederland! Eeuwenlang gebruikten de graven van Nassau dit gebied als jachtterrein, maar tegenwoordig is het vooral een wandelparadijs.

Deelnemende restaurants: Het Witte Paard, Restaurant Boswachter Liesbosch, Eetcafé de Swaen, Restaurant Groen Eten & Drinken en In Den Molen. 
Afstand: 53 km

Praktische informatie en reserveren

In het spoor van de Nassaus

Breda is dé Nassaustad bij uitstek. Al in het jaar 1404 vestigde het Huis Nassau zich hier, om er tot 1568 te resideren. Het verblijf van deze voorvaderen van ons Koninklijk Huis is niet zonder gevolgen gebleven: tot in de verre omtrek zijn hun historische sporen zichtbaar…

Zo leidt de route je langs de Vrachelse heide, de Bredase binnenstad en Prinsenbeek (een verwijzing naar de Prins van Oranje!). 

Deelnemende restaurants: Brasserie Woods, Gaudim, Eetcafé De Swaen, Landgoed Bergvliet en De Jacobushoeve. 
Afstand: 57 km

Praktische informatie en reserveren

Rondje Toerlezjoere

Het leven is goed in Brabant. Vooral in de Toerlezjoere-regio tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. Een uitvalsbasis die het beste van twee werelden verenigt: rust, ruimte, natuur aan de ene kant en gezelligheid, eten en gastvrijheid aan de andere kant. Kortom, Toerlezjoere heeft alle ingrediënten voor een bourgondische beleving, waarin ‘genieten’ centraal staat.

Ontdek de schitterende, eeuwenoude bossen en landgoederen met hun statige landhuizen. Kasteel Bouvigne is zeker een bezoek waard.

Deelnemende restaurants: Smaak Lokaal, Café ’t Engeltje, de Hooikar, Den Brooy en Jacobushoeve.
Afstand: 64 km

Praktische informatie en reserveren

De Smakelijke Baronie

Fietstocht ‘De Smakelijke Baronie’ leid je door de omgeving van Zundert, Rijsbergen en Rucphen en door gebieden waar Vincent van Gogh als kleine jongen reeds wandelde. Niet voor niets staan hier enkele van de oudste nog uitgebate cafés van Brabant. Tijdens deze route kom je ze allemaal tegen. Je gaat terug in de tijd, komt letterlijk langs bij De Tijd en onderweg vergeet je de tijd…

Deelnemende restaurants: Eetcafé Den Hoek, De Tijd, Herberg 't Pannehûske, Kir Royal en De Nederlandse Alp. 
Afstand: 55 km

Praktische informatie en reserveren

Smokkelen over de grenzen van Baarle-Nassau

Baarle kenmerkt zich door een afwisselend landschap van bosgebieden, uitgestrekte landerijen, akkervelden en het prachtige beekdal van 't Merkske. Hier kronkelt de beek door een licht glooiend landschap van poelen, kleine graslanden en boomrijen. Je komt in het gebied een aantal fraaie oude boerderijen tegen. Ook de Beemden, of ook wel hooilanden, zijn uniek en bieden je een prachtige omgeving voor een heerlijke fietstocht door dit natuurgebied.

Deelnemende restaurants: Den Engel, Jo's Lunchroom, de Hooikar, De Kloostertuin en Pannekoekenbakker Baarle-Nassau. 
Afstand: 50 km

Praktische informatie en reserveren