De lekkerste wandeltochten - van Breda

Ben je al bekend met het Happen en Stappen concept? Verspreid over Nederland en België zijn ruim 60 routes aangelegd die je langs de mooiste plekken van de Lage Landen leiden. Langs de route wordt je buik gevuld door twee restaurants. Stap mee van koffie tot hoofdgerecht! Goed om te weten: je kunt op ieder gewenst punt starten met de route. 

Happen en Stappen = 3 gangen, 2 restaurants, 1 prachtige omgeving. En in ons geval: de prachtige omgeving van Breda!

Ontdek Etten-Leur in de sporen van Vincent Van Gogh

Deze wereldberoemde schilder had in Etten-Leur zijn eerste atelier, het begin van een fenomenaal nalatenschap. Hoog tijd dus, om Etten-Leur te ontdekken door onder andere in de sporen van Vincent van Gogh te treden…

Deelnemende restaurants: Hotel 't Witte Paard en Fletcher Wellness Hotel Trivium
Afstand: 13 km

Praktische informatie en reserveren.

Rondje Rijsbergen

In de Baronie van Breda, tegen de grens met België, ligt Rijsbergen. Een klein dorp in het stroomdal van de Aa. Rijsbergen is weliswaar klein van omvang, maar groot in wandelplezier: de omgeving is doordrenkt met mooie wandelroutes. Wat ooit veengebied was, is door turfwinning getransformeerd tot natuurgebied. Een gebied dat je niet mag missen!

Deelnemende restaurants: Golfpark De Turfvaert en Eetcafé De Tijd
Afstand: 11 km

Praktische informatie en reserveren

Smokkelen over de Strijbeekse Heide

Treed in de voetsporen van de smokkelaars en bewandel de grens tussen België en Nederland op dit boswachterpad over de Strijbeekse Heide. Vroeger slopen hier de smokkelaars door de bossen met gevaar voor eigen leven om mensen en goederen illegaal over de grens te vervoeren. Je loopt door het beekdal van de Mark, langs landgoederen en over heidevelden. In augustus kleurt de heide prachtig paars. 

Deelnemende restaurants: Het Wapen van Galder en Het Smokkelaartje
Afstand: 18 km

Praktische informatie en reserveren

Stappen door de Chaamse bossen

Stappend door de Baronie vind je al snel de rust waar je naar onderweg was. Deze streek was onderdeel van het machtige hertogdom Brabant met Nassaustad Breda als middelpunt. De Chaamse bossen maken deel uit van een uitgestrekt bosgebied van ruim 1300 hectare dat loopt van Alphen tot Breda. Een grote afwisseling van bossen, open plekken, weilanden en prachtige uitzichten!

Deelnemende restaurants: De Hooikar en De Steengroeve
Afstand: 16 km

Praktische informatie en reserveren